search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί ο νόμος για τις απεργίες

11.02.2013 07:39
Ο Βρούτσης υμνεί το «σύστημα παρακολούθησης συντάξεων»… - Media

Αντιδράσεις ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση προκάλεσαν τα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει ρύθμιση – «φρένο» για τις απεργίες.

Αντιδράσεις ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση προκάλεσαν τα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει ρύθμιση – «φρένο» για τις απεργίες.
 
Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
 
«Ο κ. Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ΔΗΜΑΡ που διερωτήθηκε :«Από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου;»
 
Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια στόματος Δημήτρη Στρατούλη έκανε λόγο για προσπάθεια αναβίωσης «αντεργατικών νόμων που καταργήθηκαν μετά από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της μιλά για «εφιαλτικές σκέψεις» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών». Μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο τελικός στόχος της πολιτικής της είναι εμφανής. Και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Σ' αυτόν τον κατήφορο είναι μόνη και δεν θα βρει συμμάχους από τα συνδικάτα».

«Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό και στους εργαζόμενους, θα απαντήσουμε με πόλεμο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και προσθέτει ότι «θέλουν να φτιάξουν σύγχρονα εργατικά κάτεργα με εργαζόμενους σκλάβους. Θέλουν τους εργάτες να χειροκροτούν την εξαθλίωση τους, να σιωπούν και να σκύβουν το κεφάλι στη μεγαλοεργοδοσία. Δε θα το επιτρέψουμε!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05