04/07/2020 21:24:51

Πάπας: Παραιτούμαι για το καλό της εκκλησίας

Πάπας: Παραιτούμαι για το καλό της εκκλησίας - Media
Σίγουρος ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα στηριχθεί από τον Θεό και τους πιστούς εμφανίστηκε ο πάπας Βενέδικτος, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
 
Μιλώντας στο ευρύ κοινό του, σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του πριν την προαναγγελθείσα παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου, ο ποντίφικας εξήγησε ότι έχει επίγνωση της βαρύτητας της απόφασής του, αλλά και της μειούμενης φυσικής και πνευματικής του δύναμης.
 
«Συνεχίστε να προσεύχεστε για μένα, για την Εκκλησία και για τον μελλοντικό πάπα», ανέφερε, απευθυνόμενος στο πλήθος σου συνωστίστηκε στο Βατικανό για να τον ακούσει.
 
Ο πάπας είπε πως παραιτείται «για το καλό της Εκκλησίας» και πως είναι βέβαιος πως ο Χριστός θα συνεχίσει να την καθοδηγεί.
 
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 8.000 άτομα, τα οποία τον καλωσόρισαν με παρατεταμένο χειροκρότημα και δάκρυα στα μάτια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.