search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Η «καθυστέρηση» φέρνει εισαγγελέα;

28.02.2013 22:00

Έντονη φημολογία για αδιαφάνεια έχουν προκαλέσει στην πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα ενέργειες και καθυστερήσεις των υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος.

Έντονη φημολογία για αδιαφάνεια έχουν προκαλέσει στην πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα ενέργειες και καθυστερήσεις των υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος. Το πρώτο υπουργείο καθυστερεί χαρακτηριστικά την ανακοίνωση των αξιολογήσεων των ερευνητικών προτάσεων «Αριστεία» (επρόκειτο να ανακοινωθούν πριν από το τέλος του 2012), ενώ περισσεύουν τα πικρόχολα σχόλια για τα πρόσωπα που επελέγησαν για τις αξιολογήσεις. Για το δεύτερο λέγεται ότι έχει εγκλωβιστεί σε μικροκομματικές λογικές του παρελθόντος στην αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για το έργο (με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ) της καταγραφής εκπομπών αερίων ρύπων σε πόλεις στην Ελλάδα. Λέγεται μάλιστα ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ επιχειρούν – ερήμην της πολιτικής ηγεσίας – να «προσανατολίσουν» το αποτέλεσμα της αξιολόγησης επικαλούμενοι τυπικούς όρους της προκήρυξης. Φαίνεται ότι ο Συνήγορος Δημόσιας Διοίκησης – και ίσως και ο εισαγγελέας – θα έχει σύντομα νέο αντικείμενο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02