search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Γκρίλο: Όχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών – ανεβαίνουν τα ποσοστά του

05.03.2013 17:55
Γκρίλο: Όχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών – ανεβαίνουν τα ποσοστά του - Media

Όχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών είπε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, απαντώντας έτσι στα σενάρια που θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών είπε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, απαντώντας έτσι στα σενάρια που θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανάλογη ήταν και η πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο Reuters.

«Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ούτε είπα ποτέ κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Γκρίλο.

«Δεν υπάρχουν στην φύση κυβερνήσεις τεχνοκρατών, υπάρχουν μόνον πολιτικές κυβερνήσεις, που υποστηρίζονται από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Μια κυβέρνηση με τεχνοκράτη πρωθυπουργό αποτελεί φύλλο συκής για να μη φανούν οι πραγματικές ευθύνες από τη διακυβέρνηση της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς», πρόσθεσε.

Πάντως η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές φέρνουν τον τεχνοκράτη Μόντι να «βυθίζεται στα τάρταρα» και τον Γκρίλο να ανεβαίνει.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την ιστοσελίδα Affaritaliani.it σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Lorien Consulting, διαπιστώνει πως αν γίνονταν εκλογές τώρα:

* Ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα κατρακυλούσε στο 5,6% από 10,6% που απέσπασε στις εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, η «Επιλογή Πολιτών» του Μάριο Μόντι θα έπεφτε στο 5% από 8,3% στις κάλπες.

* Το M5S (Κίνημα Πέντε Αστέρων) θα αύξανε το ποσοστό του από 25,6% της προηγουμένης αναμέτρησης, στο 28,5%.

* Το Pdl ( Σύλβιο Μπερλουσκόνι) θα σημείωνε αύξηση κατά 4,9 μονάδες φτάνοντας στο 26,5%, φέρνοντας τον κεντροδεξιό συνασπισμό στο 31% και

* Το Pd ( Πιερ Λουίτσι Μπερσάνι) θα σημείωνε αύξηση της τάξης του 3,6%, δίνοντας ώθηση στον κεντροαριστερό συνασπισμό που θα συγκέντρωνε 31,9%.

Πτώση θα σημείωναν τα μικρότερα κόμματα, ακόμα και η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:42