search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:16
MENU CLOSE

Ότο Ρεχάγκελ: Η Γερμανία δεν θα σας αφήσει να… πέσετε

26.03.2013 06:24
Ότο Ρεχάγκελ: Η Γερμανία δεν θα σας αφήσει να… πέσετε - Media

Τα… μεγάλα μέσα έβαλαν στη Γερμανία θέλοντας να βελτιώσουν την εικόνα τους στην Ελλάδα, αφού η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε στη χώρα μας ως επίτιμο πρέσβη τον Ότο Ρεχάγκελ.

Τα… μεγάλα μέσα έβαλαν στη Γερμανία θέλοντας να βελτιώσουν την εικόνα τους στην Ελλάδα, αφού η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε στη χώρα μας ως επίτιμο πρέσβη τον Ότο Ρεχάγκελ.
 
Ο, πιθανότατα, πιο αγαπητός Γερμανός στην Ελλάδα όχι μόνο αποδέχθηκε την πρόταση αλλά ανέλαβε γρήγορα «δράση», αφού βρίσκεται ήδη στη χώρα μας
ως μέλος αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Σε δηλώσεις που έκανε, ο Ότο Ρεχάγκελ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί όρθια παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 
«Πέρασα εννιά υπέροχα χρόνια εδώ, μακάρι όσοι έρθουν εδώ να ζήσουν τόσο ευτυχισμένα όσο εγώ. Δεν είμαι γνώστης της πολιτικής, Ωστόσο γνωρίζω ότι έρχομαι σε μια δύσκολη περίοδο. Σ’ αυτές τις περιόδους, όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι κάθονται σ’ ένα τραπέζι για να βρουν μια ή περισσότερες λύσεις. Να ξέρει η Ελλάδα και οι Έλληνες ότι η Γερμανία και κανείς άλλος δεν θα τους αφήσει να… πέσουν. Έρχομαι να ενθαρρύνω και να τονίσω τις ελληνογερμανικές σχέσεις», δήλωσε κατά την άφιξή του ο καθοδηγητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Euro 2004.

«Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση των Μέρκελ και Φούχτελ. Εγώ και ο συνεργάτης μου (σ.σ. Γιάννης Τοπαλίδης) ήμασταν εννέα χρόνια στην Αθήνα και ζήσαμε τόσες επιτυχίες. Κι όταν έχεις την τύχη να ζεις εννέα χρόνια σε αυτή την πόλη, την βάζεις στην καρδιά σου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, χαίρομαι που θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλω να σας πω πως πρέπει να υπάρχει πάντα η ελληνογερμανική φιλία».

Για όλα αυτά θα μιλήσει αναλυτικά την Πέμπτη, ενώ ενδιάμεσα θα παραστεί σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Παράλληλα, ο Ότο Ρεχάγκελ θα έχει εντός της ημέρας συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αν.Ελ.: Ο Ρεχάγκελ κινδυνεύει να δεχτεί κόκκινη κάρτα
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω δήλωσης του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, Νότη Μαριά, καυτηριάζουν την επίσκεψη Ρεχάγκελ, προειδοποιώντας τον πως θα «δεχτεί κόκκινη κάρτα από τα εκατομμύρια φτωχοποιημένους Έλληνες φιλάθλους που τόσο πολύ τον αγάπησαν».
Συγκεκριμένα, ο Νότης Μαριάς δήλωσε: «Ο κ. Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος γνώρισε ημέρες δόξας στην πατρίδα μας ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ως επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα μετατρέπεται πλέον σε όργανο της αντικοινωνικής μνημονιακής πολιτικής της Μέρκελ και του Φούχτελ, διακινδυνεύοντας έτσι να δεχτεί κόκκινη κάρτα από τα εκατομμύρια φτωχοποιημένους Έλληνες φιλάθλους που τόσο πολύ τον αγάπησαν.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15