search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:01
MENU CLOSE

«Κούρεμα» σε καταθέσεις εξετάζει η Κομισιόν – Υπεραμύνθηκε της απόφασης ο Στουρνάρας

26.03.2013 13:22
«Κούρεμα» σε καταθέσεις εξετάζει η Κομισιόν – Υπεραμύνθηκε της απόφασης ο Στουρνάρας
  - Media

Ανοικτό αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στο μέλλον για τις διασώσεις των τραπεζών παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τόσο του προέδρου του Eurogroup όσο και του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Γ. Στουρνάρας.

Ανοικτό αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στο μέλλον για τις διασώσεις των τραπεζών παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τόσο του προέδρου του Eurogroup όσο και του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών.
 
Με δηλώσεις του η εκπρόσωπος του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλλονται σε καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ μέτρα για τη «συμμετοχή τους σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
 
«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», δήλωσε η Σαντάλ Χιούζ.
 
«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 
Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμλπουμ, είχε προχωρήσει σε αναδίπλωση μετά τις αρχικές του δηλώσεις που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο χρήσης του μοντέλου «κουρέματος» στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Καθησυχαστική ήταν σήμερα η δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υποστηρίζει πως  «Η λύση στην οποία κατέληξε το Eurogroup αφορά μόνο την Κύπρο και καμία άλλη χώρα. Η Ευρωζώνη δεν είναι ανασφαλής».
 
Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, όπου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Τους έδωσα τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και γιατί επιλέχθηκε αυτή η λύση και όχι κάποια άλλη».
 
Στη συνέχεια σημείωσε πως «η λύση που αποφασίστηκε στο Eurogroup ήταν οδυνηρή, αλλά οι εναλλακτικές ήταν χειρότερες», προσθέτοντας ότι «απέτρεψε την καταστροφή».
 
«Επιβλήθηκε haircut στις καταθέσεις της Κύπρου επειδή έχει ένα ιδιάζον τραπεζικό σύστημα», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:57