search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Συνάντηση Στουρνάρα – Σαμαρά με ζητούμενο τη δόση!

05.04.2013 12:30
Συνάντηση Στουρνάρα – Σαμαρά με ζητούμενο τη δόση! - Media

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του υπουργού των Οικονομικών. Με ανοικτές όλες τις εκκρεμότητες ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να συναντηθεί σε λίγο με τους εκπροσώπους της τρόικας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του υπουργού των Οικονομικών. Με ανοικτές όλες τις εκκρεμότητες ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να συναντηθεί σε λίγο με τους εκπροσώπους της τρόικας

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η δόση καθυστερεί γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει», δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας.
 
Όπως είπε στους δημοσιογράφους, «δουλεύουμε ώστε να υπάρξει λύση στο αδιέξοδο» και πρόσθεσε πως με την τρόικα συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι εκκρεμότητες.
 
Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο σχετικά με τις τράπεζες.

Η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου έχει οριστεί για την Κυριακή το πρωί (11:00)
 
Μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει πάρει καμία θέση σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο χαράτσι, αλλά λέει σίγουρα «όχι»σε «εκπτώσεις» στους στόχους που έχουν τεθεί και είναι μάλλον αρνητική σε τυχόν φοροελαφρύνσεις με κοινωνικά κριτήρια (ευπαθείς ομάδες, μικροϊδιοκτήτες κλπ) αν δεν λάβει πρώτα εγγυήσεις ότι τα έσοδα από φόρους ακινήτων θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν φέτος τα 3,2 δισ. ευρώ.

Εκτός από το χαράτσι, στο τραπέζι είναι όλα τα ζητήματα, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, η ρύθμιση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα κόκκινα δάνεια αλλά και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως και η υστέρηση στα έσοδα που υπολογίζεται για το 2013-14 ότι θα κυμανθεί από 2,7-3,2 δις ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:49