search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55
MENU CLOSE

Προσομοιωτής πολιτικής

05.05.2013 21:00
Προσομοιωτής πολιτικής - Media

Το τελευταίο διάστηµα οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν επιδοθεί σε ένα πολύ περίεργο χόµπι µε απρόβλεπτες επιπτώσεις στο µέλλον. Σύµφωνα µε τις επιταγές της νέας µόδας, περνάνε ώρες ατελείωτες σε διάφορους προσοµοιωτές.

Το τελευταίο διάστηµα οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν επιδοθεί σε ένα πολύ περίεργο χόµπι µε απρόβλεπτες επιπτώσεις στο µέλλον. Σύµφωνα µε τις επιταγές της νέας µόδας, περνάνε ώρες ατελείωτες σε διάφορους προσοµοιωτές.
 
Για παράδειγµα στον προσοµοιωτή «κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόµων», στον προσοµοιωτή «ήρθαν οι επενδυτές», στον προσοµοιωτή «βάζω κόκκινη γραµµή στα αυθαίρετα» ή στον προσοµοιωτή «οι µέλισσες πολλαπλασιάζονται µε τα εντοµοκτόνα». Στους προσοµοιωτές αυτούς, τα κυβερνητικά τρικοµµατικά στελέχη µε τη βοήθεια της 3D και ΗD τεχνολογίας εξοικειώνονται µε τις τεχνικές της αποτελεσµατικής και επιτυχηµένης πολιτικής.
 
Περιοδεύουν, για παράδειγµα, στο «κουφάρι» της Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών και βλέπουν οργασµό εργασιών από 25.000 εργαζοµένους που πριν βρίσκονταν στη µέγγενη της ανεργίας. Ξεφυλλίζουν τον νόµο fast track και βλέπουν δεκάδες επενδυτές να τρέχουν προς το µέρος τους µε τσουβάλια ευρώ στα χέρια. ∆ίνουν συγχωροχάρτια σε όλες τις αυθαίρετες κατασκευές και εισπράττουν πεντακοσάρικα οραµατιζόµενοι ότι πέτυχαν την περιβαλλοντική, πολεοδοµική και χωροταξική αναγέννηση της χώρας.
 
Τρέχουν στα λιβάδια ξένοιαστοι και βλέπουν τις µέλισσες να ζουζουνίζουν από ευτυχία καθώς εντόπισαν μεγάλες ποσότητες νεονικοτινοειδών φυτοφαρµάκων. Οι ασκήσεις στους προσοµοιωτές δεν είναι βέβαια κακή πρακτική. Το αντίθετο µάλιστα. Είναι άκρως απαραίτητες σε εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση µε µέτρα, ρυθµίσεις και στρατηγικές που δίνουν λύσεις σε τραγικά αδιέξοδα.
 
Μόνο που στην περίπτωσή µας τα πράγµατα είναι τελείως διαφορετικά. Γιατί τα κυβερνητικά στελέχη, είτε ελλείψει εµπειρίας είτε κινούµενα σε µια απαρχαιωµένη πολιτική λογική, έχουν µπερδέψει τους προσοµοιωτές µε τις κανονικές συνθήκες. Την πραγµατικότητα µε την εικονική. Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη.
 
Εκείνη που λέει ότι έχουν πλήρη γνώση και απλώς φλερτάρουν µε τρικ ποντάροντας στη στιγµιαία, επικοινωνιακή ικανοποίηση που µπορεί να προσφέρει στους ίδιους και στους πολίτες η προσαρµογή της ασκούµενης πολιτικής στις επιταγές της τεχνολογίας.
 
Κάτι, δηλαδή, σαν τις συγκινήσεις και την ικανοποίηση παιδικών – και όχι µόνο – απωθηµένων που προσφέρει το «FIFA 13» στους παίκτες του Playstation.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55