search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:00
MENU CLOSE

«Να γίνουμε αγρότες»… λένε οι περισσότεροι!

20.05.2013 16:27
«Να γίνουμε αγρότες»… λένε οι περισσότεροι! - Media

Οι καιροί άλλαξαν και πλέον όλο και περισσότεροι θέλουν ή θα ήθελαν να φύγουν στην ύπαιθρο και να γίνουν αγρότες, σύμφωνα με έρευνα της καπαresearch.

Οι καιροί άλλαξαν και πλέον, όλο και περισσότεροι θέλουν ή θα ήθελαν να φύγουν στην ύπαιθρο και να γίνουν αγρότες.
 
Σύμφωνα με έρευνα της καπαesearch για λογαριασμό του ka-Business.gr, θετικά βλέπουν οι πολίτες τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου ενώ οι γονείς θα ενθάρρυναν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο χωριό ή στην ύπαιθρο και κατ’ επέκταση στην αγροτική επαγγελματική ενασχόληση, καθώς βλέπουν προοπτικές και ευκαιρίες.
 
Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν οι γονείς θα ενθάρρυναν το παιδί τους να γίνει αγρότης ή να ασχοληθεί στην ύπαιθρο, ένα 69,9% λέει ναι ή μάλλον ναι και ένα 26,5% όχι ή μάλλον όχι (πίνακας 1).

Στο ερώτημα εάν το να φύγει κόσμος για να εγκατασταθεί στην επαρχία είναι θετική εξέλιξη, ένα ποσοστό από 74,4% έως 87,3% το θεωρεί θετικό για την ύπαιθρο, την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ίδιο το άτομο και την οικογένεια (πίνακας 2).

Όσον αφορά στο προφίλ των αγροτών, ένα 80,6% θεωρεί ότι έχει μέλλον αν και ένα 70,7% θεωρεί ότι ο αγροτικός κλάδος καταχράστηκε ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η πλειονότητα πάντως των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αγρότες είναι φτωχοί (πίνακας 3).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:59