search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:12
MENU CLOSE

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Βορίδη για τον Α. Παπανδρέου

30.06.2013 09:57
«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Βορίδη για τον Α. Παπανδρέου - Media

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε με τις δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, καθώς το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βάλλουν εναντίον του με σκληρούς χαρακτηρισμούς προκαλώντας ανησυχία στη νέα κυβέρνηση.

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε με τις δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, καθώς το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βάλλουν εναντίον του με σκληρούς χαρακτηρισμούς προκαλώντας ανησυχία στη νέα κυβέρνηση.

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

«Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια» είπε.

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ο οποίος μέσω twitter σχολίασε:

«O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Μ. Καρχιμάκη ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν αυτή του βουλευτή του κόμματος Π. Κουκουλόπουλου ο οποίος σημείωσε: «Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα ξέρουν καλά τον αντίπαλο τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι το ξέρουμε και εμείς».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης με ανάρτηση του στο twitter ανέφερε πως « Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε ένα Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στη χώρα».

«Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε» ανέφερε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Στη διαμάχη μπήκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, επίσης μέσω twitter: «Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς…».

Συντάσσεται με Βορίδη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σύμφωνος με τις δηλώσεις Βορίδη για τις «καταστροφικές πολιτικές επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου» εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν ξέρω αν φταίει για όλα τα δεινά της χώρας, κανείς δεν φταίει για όλα τα δεινά της χώρας. Σίγουρα, όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου και η πολιτική που ακολούθησε τη δεκαετία του 80’ απεδείχθη καταστροφική για τη χώρα» είπε.

 

Η επίμαχη φράση του Μ. Βορίδη από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν η ακόλουθη:

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:09