search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Τι είπε στην ανακρίτρια ο Ρέστης

23.07.2013 15:47
Τι είπε στην ανακρίτρια ο Ρέστης - Media

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

«Επρόκειτο για ένα κακό δάνειο που έδωσε εν αγνοία του ένας υπάλληλος της τράπεζας μέσω offshore σε εταιρεία, βασικός μέτοχος της οποίας ήταν ένας παλιός μου συνεργάτης», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην ανακρίτρια, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «αστεία».
 
Ο κ. Ρέστης θα παραμείνει στην ΓΑΔΑ κρατούμενος έως την Παρασκευή, ημέρα της απολογίας του.

Ο εφοπλιστής, συνελήφθη σήμερα, Τρίτη, για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το ένταλμα εκδόθηκε με αφορμή εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου μετά από καταγγελίες για δάνεια που είχαν χορηγηθεί μέσα από την τράπεζα συμφερόντων του FBB.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακρίτρια έχουν υποβληθεί δύο πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και ένα από τον Προεδρεύοντα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη. Το κύριο αντικείμενο της δικογραφίας αφορά σε δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Η δικογραφία ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει καταγγελίες που αφορούν σε επισφαλή δάνεια που χορήγησε η τράπεζα  σε πρόσωπα και εταιρείες τα οποία συνδέονται, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, με τον στενό κύκλο του εφοπλιστή.

Ο εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του δηλώνει υπέρ του ανοίγματος όλων των τραπεζικών λογαριασμών και υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει στο παρελθόν πρώην συνεργάτη του.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β.Ρέστης δηλώνει τα εξής:
 
Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.
 
Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.
 
Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15