search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:45
MENU CLOSE

ΤV ενημέρωση:Καυτό φθινόπωρο ανασύνταξης

26.07.2013 21:00

Με σημασία για το μέλλον των mediaκών επιχειρήσεων είναι οι κυοφορούμενες αυτό ακριβώς το διάστημα αλλαγές στο τηλεοπτικό σκηνικό.

Με σημασία για το μέλλον των mediaκών επιχειρήσεων είναι οι κυοφορούμενες αυτό ακριβώς το διάστημα αλλαγές στο τηλεοπτικό σκηνικό. Αλλαγές που γίνονται στη σκιά του σκανδαλώδους, πρωτοφανούς και πραξικοπηματικού λουκέτου στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ΕΡΤ, με την κυβέρνηση να διαμοιράζει τα εμπορικά φιλέτα της στα ιδιωτικά κανάλια, ελεύθερης ή και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το Star με τη συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου σε ένα νέο δελτίο ειδήσεων με αιχμή την πολιτική παρέμβαση στη νέα εποχή της οικονομίας και πολιτικής, η μετακίνηση του Σταμάτη Μαλέλη στον ΣΚΑΪ για να κάτσει στην καρέκλα του συντονιστή ειδήσεων στο master control της ενημέρωσης, στο Νέο Φάληρο, στο αυτί του Νίκου Ευαγγελάτου και της Σίας Κοσιώνη, αλλά και οι κινήσεις Δ. Κοντομηνά για ενίσχυση του ενημερωτικού προφίλ του Alpha, καταδεικνύουν πως το τηλεοπτικό φθινόπωρο κρύβει εκπλήξεις σκληρού ανταγωνισμού. Επίδικο στην επανεκκίνηση της τηλεοπτικής ενημέρωσης είναι να συγκεντρωθεί το κοινό του… Alter αλλά και της ΕΡΤ ή να επανακερδηθεί το χαμένο κοινό των απόλυτα ελεγχόμενων από την κυβερνητική ενημέρωση τηλεοπτικών δελτίων.

Το κανάλι του Alter με τον Νίκο Χατζηνικολάου προ λουκέτου είχε γίνει ο αντίπαλος πόλος στην κυριαρχία της Μega ενημέρωσης, η οποία είναι δεμένη με ομφάλιο λώρο με τα επιχειρηματικά, άρα και πολιτικά συμφέροντα της τροϊκανής πολιτικής. Έτσι αντί των δυο κυρίαρχων Mega – ΑΝΤ1, στην τηλεοπτική διαχείριση πολιτικής – οικονομικής πραγματικότητας στη ζώνη των 8.00 μ.μ. μπαίνουν στη σύγκρουση με στόχο τα μερίδια επιρροής στην «τηλε-κοινωνία» το Star και ο ΣΚΑΪ.

Το στοίχημα στο κανάλι της Κηφισιάς (Star), που θα δώσει τη μάχη της ενημέρωσης με τη Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο και τον Νίκο Χατζηνικολάου σε ρόλο σχολιαστή, παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνονται συμφωνίες για βασικούς ρεπόρτερ του δελτίου όπως ο Θάνος Πασχάλης αλλά και σχολιαστές όπως τον έγκυρο και έμπειρο Γιώργο Κουβαρά που υπέγραψε προχθές, ενώ θα αλλάξουν και οι παρουσιαστές των άλλων δελτίων ειδήσεων το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα.

Στο Νέο Φάληρο η Σία Κοσιώνη ανανέωσε την παραμονή της στο δελτίο στις 9.00 το βράδυ για τα επόμενα δυο χρόνια, παρά τις προτάσεις που είχε να μετακινηθεί βορειότερα. Η μάχη των ειδήσεων στον ΣΚΑΪ, ωστόσο, αρχίζει από τις 7.00 μ.μ με τον Νίκο Ευαγγελάτο απέναντι από τον Alpha και συνεχίζεται στις 8.00 απέναντι στα δελτία Mega και ΑΝΤ1. Το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου, που μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ παίρνει τον τίτλο του απόλυτα κυβερνητικού καναλιού, θα προχωρήσει σε μίνι διορθωτικές κινήσεις στο προφίλ του. «Alter-οροποίηση» είναι το χαρακτηριστικό που του προσδίδουν. Η ένταξη του Σταμάτη Μαλέλη σε θέση γενικού διευθυντή τηλεόρασης εκτιμάται πως σηματοδοτεί ευρύτερες ανακατατάξεις στην ισορροπία και τη στελεχιακή πυραμίδα του συγκροτήματος. Στον Alpha γίνονται κινήσεις ενίσχυσης του δελτίου ειδήσεων, ενώ έκλεισε και το μέτωπο της μεσημεριανής ζώνης με την ανανέωση του συμβολαίου με την Ελένη Μενεγάκη.

Κοινό χαρακτηριστικό στην κυοφορούμενη ανασύνταξη των τηλεοπτικών συμφερόντων, με αιχμή την ενημέρωση και τα παράθυρα στις 8.00 μ.μ., είναι η εξασφάλιση μαζικής επιρροής στους πολίτες από το φθινόπωρο, που όμως αμφισβητούν την αξιοπιστία του τηλεοπτικού προϊόντος που παράγουν. Δεδομένης της πολιτικής ρευστότητας, η τηλεοπτική ενημέρωση αναβαθμίζεται πάλι σε βαρύ πυροβολικό των media-κών συγκροτημάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:45