search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Άδωνις: «Θα κάνω τις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα από την τρόικα»

12.08.2013 08:08
Ο Άδωνις «στηρίζει» τη Μαριάννα Βαρδογιάννη για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Media

«Θα τα κάνω πιο γρήγορα από την τρόικα. Η τρόικα πηγαίνει αργά. Εγώ θα πάω γρήγορα. Δεν έχει η Ελλάδα χρόνο για χάσιμο», είπε για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα τα κάνω πιο γρήγορα από την τρόικα. Η τρόικα πηγαίνει αργά. Εγώ θα πάω γρήγορα. Δεν έχει η Ελλάδα χρόνο για χάσιμο», είπε για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πρόσθεσε επίσης ότι «η μεταρρύθμιση δεν γίνεται λόγω μνημονίου, είναι η εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που σε άλλες χώρες έγιναν πριν 20 χρόνια και εδώ δεν γινόντουσαν για πολιτικούς λόγους. Γίνεται για να έχουμε καλύτερες παροχές υγείας, δεν είναι επιταγή της τρόικας».

Αναφερόμενος στην εξέγερση των μεταναστών το βράδυ του Σαββάτου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, με αφορμή την παράταση της κράτησής τους από τους 12 στους 18 μήνες, ο υπουργός Υγείας είπε:
 
«Στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι και θα πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί που είναι στα κέντρα ότι δεν χρειάζεται ούτε να διαμαρτύρονται, ούτε να καίνε στρώματα, χρειάζεται μόνο να μας πούνε από ποια χώρα ήρθαν, να τους δώσουμε ένα εισιτήριο και να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους».

Τέλος για το θέμα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών τάχθηκε υπέρ με την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια καθώς όπως δήλωσε «όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα προχωρήσει η οικοδομή στην Ελλάδα. Όσο διαρκεί η ολοσχερή απαγόρευση φουσκώνει η φούσκα των ακινήτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης προσβάλλει την νοημοσύνη μας

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αντί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αυξημένες ανάγκες υγείας του πληθυσμού, και ιδιαίτερα των ανασφάλιστων πολιτών, ο Υπουργός Υγείας προωθεί τους  μνημονιακούς στόχους για  κατάργηση κλινών σε δημόσια νοσοκομεία, ένταξη προσωπικού  του ΕΣΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άμεση  συρρίκνωση και ''λειτουργικό'' λουκέτο σε  αρκετά νοσοκομεία».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης προσβάλλει τη νοημοσύνη μας όταν λέει ότι οι αλλαγές στο ΕΣΥ δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο», καθώς η κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και ασθενείς τον διαψεύδει.

«Την ώρα που στη χώρα διευρύνεται η ‘’υγειονομική φτώχεια’’ , δεν περισσεύει καμιά δομή περίθαλψης και κανένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.   

Σήμερα προέχουν οι συλλογικές  αντιστάσεις και η κοινωνική αλληλεγγύη στο χώρο της Υγείας, το κοινό μέτωπο για την ανατροπή της ‘’ανθυγιεινής’’  μνημονιακής πολιτικής , για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της δημόσιας περίθαλψης», καταλήγει.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:23