search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:02
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Ρεαλιστική πιθανότητα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

05.09.2013 10:09
Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες της ευρωζώνης αν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ» - Media

Ανοιχτό παράθυρο για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πριν επιστρέψει στις αγορές καθώς τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δεν θα τελειώσουν το 2014, άφησε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Είναι πολύ νωρίς» του απαντά ο Στουρνάρας:

Ανοιχτό παράθυρο για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πριν επιστρέψει στις αγορές καθώς τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δεν θα τελειώσουν το 2014, άφησε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Όσον αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν λυθεί εντελώς μέχρι το 2014. Είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα χρειαστεί πρόσθετη στήριξη πέραν του προγράμματος», σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι θα προσφέρει επαρκή βοήθεια στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού, μέχρι να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας για το 2013, τον Απρίλιο του 2014, η Ευρωζώνη ίσως να εξετάσει κάποιου νέους είδους ελάφρυνση για το χρέος της χώρας.

«Το Eurogroup συμφώνησε πέρυσι να εξετάσει πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, όπως νέα μείωση των επιτοκίων για τα ελληνικά δάνεια διάσωσης αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν θα μπορούμε να αξιολογήσουμε αν τηρούνται όλοι αυτοί όροι αυτοί μέχρι του χρόνου τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

Αποφεύγοντας, ωστόσο, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί η Ελλάδα μετά το 2014 και τους όρους που θα τη συνοδεύουν, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους προβλέψεις. 

«Είναι πολύ νωρίς» του απαντά ο Στουρνάρας:
 
«Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νέο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ ότι «η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος το '14 δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετά το τέλος του» .
 
«Έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του 2014, θα τεθεί το ζήτημα», είπε ο κ. Στουρνάρας.
 
Σε ερώτηση ότι είναι μια απαισιόδοξη πρόβλεψη, πάντως, γιατί εμείς μιλάμε για έξοδο στις αγορές την άνοιξη του ΄14, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Θα το δούμε. Είπαμε ότι θα γίνει ή το ένα ή το άλλο. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο γερό. Είναι αρκετός χρόνος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:02