search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:03
MENU CLOSE

Πεδίο μάχης όλη η χώρα

19.09.2013 05:43
Πεδίο μάχης όλη η χώρα - Media

Από επεισόδια σημαδεύτηκαν οι αντιφασιστικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, Νέα Αλικαρνασσός, Αγρίνιο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετατράπηκαν σε… πεδία μάχης.

Από επεισόδια σημαδεύτηκαν οι αντιφασιστικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, Νέα Αλικαρνασσός, Αγρίνιο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετατράπηκαν σε… πεδία μάχης.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες των επεισοδίων στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εκατοντάδες διαδηλωτές και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος.
Στο μεταξύ, 34 άτομα από τα 130 που προσήγαγε η αστυνομία έχουν συλληφθεί συνολικά στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Κερατσίνι και στη Νίκαια, όπου πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά κατά πάσα πιθανότητα σήμερα.
 
Στο Αγρίνιο, ομάδα αντιεξουσιαστών, που επιχείρησε να φτάσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, έβαλε φωτιές σε κάδους και πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χημικών.
 
Στην Αλικαρνασσό, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και ξύλα προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ήταν παραταγμένοι μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ενώ άναψαν και φωτιές σε κάδους.


 
Συγκεκριμένα, λίγο μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες.
 
Η μια κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η άλλη προς τη Νέα Αλικαρνασσό, στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» ενώ στην περιοχή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που έκλεισε την πρόσβαση προς τα γραφεία με κλούβες της Αστυνομίας.
 
Ομάδα των διαδηλωτών άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και μπουκάλια, να βάζει φωτιές σε κάδους, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ κατά την αποχώρηση τους, γύρω στις 10:30 το βράδυ, προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.
 
Το ίδιο συνέβη και στην Ξάνθη. Περίπου 50 άτομα, φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και ακολούθησε συμπλοκή με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.


 
Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης και στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 34χρονου.
 
Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν.
 
Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.


 
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Ειδικότερα, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 
Τότε, νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών.
 
Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:03