search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Τσίπρας – Άσμουσεν: διαφορετικές απόψεις αλλά «ανοιχτή γραμμή»

19.09.2013 12:52
Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ - Media

Σε διαφορετικό μήκος κύματος – κατά το αναμενόμενο –  ήταν οι επίσημες δηλώσεις του Γιέργκ Άσμουσεν και του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης στην Φραγκφούρτη.


Σε διαφορετικό μήκος κύματος – κατά το αναμενόμενο –  ήταν οι επίσημες δηλώσεις του Γιέργκ Άσμουσεν και του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης στην Φραγκφούρτη.
 
Το μέλος του δ.σ. Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εκφράστηκε θετικά για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς όπως σημείωσε αυτό «αποδίδει» και παρατηρείται πρόοδος, ενώ κατέθεσε την αισιοδοξία του για την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ γνωρίζει ότι η ανεργία βρίσκεται σε μεγάλα επίπεδα καθώς και πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη χώρα. Στις δηλώσεις του ο Άσμουσεν θέλησε επίσης να επισημάνει ότι ο ίδιος και η ΕΚΤ είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, στάθηκε στο ζήτημα του χρέους επαναλαμβάνοντας ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο και πως πρέπει να ρυθμιστεί στα πρότυπα της Γερμανίας το 1953. Επίσης τόνισε τις επιπτώσεις της ύφεσης στην κοινωνία δίνοντας έμφαση στην άνοδο του νεοναζισμού, με αφορμή την τραγική επικαιρότητα στην χώρα μας. 
 
Μετά τη συνάντηση με τον Γ. Άσμουσεν το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει κοινή συνέντευξη Τύπου με την αναπληρώτρια πρόεδρο του Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ και τον βουλευτή Β. Γκέρκε και κατόπιν θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση της γερμανικής Αριστεράς σε κεντρική πλατεία της Φραγκφούρτης. 
 
Το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του Die Linke με κεντρικό ομιλητή τον Oscar Lafontaine. 
Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί τη Βιέννη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20