search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Χαμός στο twitter για τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Φύσσα

24.09.2013 15:35
Χαμός στο twitter για τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Φύσσα - Media

Το αριθμό ρεκόρ των 35.000 tweets για την Χρυσή Αυγή, σε μία εβδομάδα , μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, κατέγραψε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Το αριθμό ρεκόρ των 35.000 tweets για την Χρυσή Αυγή, σε μία εβδομάδα , μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, κατέγραψε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, σε στη διάρκεια περίπου μισού έτους (173 ημερών) οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης «twitter» στην Ελλάδα ανέβασαν πάνω από 250.000 «tweets», που αναφέρονται σε θέματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και εκφράζουν θέσεις υπέρ ή κατά του κόμματος.
 
Το θέμα της ανόδου του νεοναζισμού, προφανώς, δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες χρήστες των social media. Ενδεικτικό είναι ότι, εντός μόνο 32 ημερών, ανταλλάχθηκαν – παγκοσμίως – περισσότερα από 1 εκατ. μηνύματα μεταξύ 857.000 χρηστών του Twitter, σχετικά με το γενικότερο φαινόμενο .

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν ανά την υφήλιο περίπου 1000 ομάδες, που διεξάγουν σταθερά συζητήσεις για θέματα του είδους.
 
Στην Ελλάδα, περίπου 4600 ομάδες ασχολήθηκαν με το ζήτημα της ακροδεξιάς έστω μία φορά, αλλά μόνο 59 είχαν συνέχεια στις συζητήσεις τους
 
Ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με την ανάλυση δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα, για πληθώρα εφαρμογών, αλλά και για την ανάλυση κοινωνικο-πολιτικών δεδομένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:56