search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:53
MENU CLOSE

Ο Μπερλουσκόνι «εκβιάζει» με κυβερνητική κρίση

26.09.2013 13:43
Ο Μπερλουσκόνι «εκβιάζει» με κυβερνητική κρίση - Media

Με κυβερνητική κρίση απειλεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εάν τυχόν η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ψηφίσει στις 4 Οκτωβρίου υπέρ της αποπομπής του από το Σώμα.

Με κυβερνητική κρίση απειλεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εάν τυχόν η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ψηφίσει στις 4 Οκτωβρίου υπέρ της αποπομπής του από το Σώμα.
 
Όπως είπε ο ίδιος, εάν γίνει κάτι τέτοιο σκοπεύει να ζητήσει από τους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του –αμέσως μετά την ψηφοφορία-  να παραιτηθούν ομαδικά.
 
Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους επιτροπής, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του «Λαού της Ελευθερίας» δέχθηκαν διά βοής το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού, για ομαδικές παραιτήσεις, εάν ο Μπερλουσκόνι χάσει το αξίωμα του γερουσιαστή.
 
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έκανε γνωστό ότι «επιθυμεί να εξακριβώσει λεπτομερειακά τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης του Λαού της Ελευθερίας».
 
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η κίνηση αυτή του «Καβαλιέρε», δείχνει ότι, πλέον, επιθυμεί να διακόψει τον διάλογο με τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά και με την Προεδρία της Δημοκρατίας, διότι θεωρεί ότι δεν πρόκειται να κινητοποιηθούν με στόχο την εξεύρεση της πολυσυζητημένης «πολιτικής λύσης» που θα μπορούσε να του επιτρέψει να μην εκτίσει την ποινή ενός έτους ( που δεν παραγράφεται) και η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα από τον ιταλικό Άρειο Πάγο.
 
Το πολιτικό τοπίο, πάντως, παραμένει συγκεχυμένο, από την στιγμή που στην συνεδρίασή τους, οι κεντροδεξιοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν έκαναν ευθεία αναφορά στο ενδεχόμενο παραίτησης των υπουργών και υφυπουργών τους οι οποίοι μετέχουν στην κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα.
 
Σύμφωνα, τέλος, με την εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κεντροδεξιό αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, Αντζελίνο Αλφάνο, ανέφερε ότι «αν δημιουργηθεί χαώδης κατάσταση, είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:53