search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Μετανάστες έραψαν τα στόματά τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κομοτηνής

25.10.2013 09:55
Πέθανε αβοήθητος καρκινοπαθής Αφγανός στο στρατόπεδο Κορίνθου
 - Media

Τρεις μετανάστες έραψαν τα στόματά τους στο πλαίσιο διαμαρτυρίας με αποχή από το φαγητό που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες περισσότεροι από 400 μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Κομοτηνής.

Τρεις μετανάστες έραψαν τα στόματά τους στο πλαίσιο διαμαρτυρίας με αποχή από το φαγητό που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες περισσότεροι από 400 μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Κομοτηνής.
 
Όπως κατήγγειλε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ο Ράτζα, η κινητοποίηση ξεκίνησε όταν σταμάτησαν να τους δίνουν είδη υγιεινής για την καθαριότητά τους. Από πολλές μέρες σταμάτησαν να τους δίνουν ξυραφάκια, ενώ το φαγητό δεν τρώγεται πια με τίποτα.
 
Ο Χάν Μονταζίρ, ο Μοχάμεντ Νεϊκ και ο Σάχετ Αλί, μετά τη διακοπή της αποχής από το φαγητό των κρατουμένων κάτω από κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας, προχώρησαν σε απεργία πείνας και έραψαν τα στόματά τους.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, οι μετανάστες ζητάνε την ελευθερία από το κολαστήριο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
 
Παράλληλα, όπως αναφέρει η Κίνηση, «μετά από πρωτοβουλία αντιρατσιστικών κινήσεων στη Θεσσαλονίκη και της ΚΕΕΡΦΑ προχωράνε δράσεις στη περιοχή με αίτημα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θα υπάρξει σύντομα συνάντηση για την οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης στις 15 Δεκέμβρη».
 
Σημειώνεται ότι στο γειτονικό κέντρο κράτησης Ξάνθης την προηγούμενη Κυριακή ο Ραχίλ Ζία, 25χρονος μετανάστης από το Πακιστάν σκοτώθηκε όταν «έπεσε από διώροφο κρεβάτι (τύπου κουκέτα)», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05