search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:25
MENU CLOSE

Το υπουργείο Παιδείας… μαγειρεύει

30.10.2013 22:00
oldphotospanepistimio11383147638.jpg

Μετέτρεψαν με «μαγικά» το έλλειμμα των 600 υπαλλήλων σε πλεόνασμα 498 στο Καποδιστριακό

 
Όταν οι «δείκτες» μιλούν, καταδεικνύουν πως το… μαγείρεμα του υπουρ­γείου Παιδείας (και… Σία, όπως είναι οι γ.γ. και η Ομάδα Διοίκησης Έργου) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εντέχνως μετέτρε­ψαν το πραγματικό έλλειμμα των 600 υπαλλήλων σε πλεόνασμα 498 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πα­νεπιστήμιο Αθηνών. Και όχι μόνο… Η Ειδική Έκθεση Τεκμηρίωσης, την οποία αποκάλυψε το «Ποντίκι» την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε την προηγούμενη αποκάλυψή μας περί λαθροχειρίας με τον αλγό­ριθμο που κατασκευάστηκε για να βρεθούν οι 1.349 διαθέσιμοι διοι­κητικοί.
 
Οι… μάγοι καθόρισαν 4,5 διοικη­τικούς υπαλλήλους σε Πολυτεχνεία, Γεωπονικά, ΑΝΣΚΤ και ΑΣΠΕΤΕ (ως… εργαστηριακά), αλλά δεν δίστασαν να «εξαφανίσουν» 187 εργαστήρια από τα 25 τμήματα του ΕΚΠΑ. Δεν υπολογίστηκαν όλα τα εργαστήρια Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευ­τικής, Φαρμακευτικής. Από τη Σχο­λή Θετικών Επιστημών εργαστήρια όπως Με­τεωρολογίας, Πυ­ρηνικής Φυσικής, Αστρονομίας, Βιοχη­μείας, Φαρμακευτι­κής Χημείας, Οργανικής και Ανόργανης Χημείας, Γενετικής Βιολογί­ας, Ζωολογίας, Βοτανικής, Σεισμολογίας, Ορυκτολογί­ας Παλαιοντολογίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Οπτικών Επικοινωνι­ών, Ραδιοηλεκτρονικής κ.λπ. Έτσι, μειώνουν το προσωπικό στο 1/3 του υπάρχοντος.
 
Η… βαθυστόχαστη μελέτη και «διεθνής» έρευνα της ομάδας του υπουργείου δεν στα­μάτησε εκεί. Όπως έχει γράψει το «Π», η Ομά­δας Διοίκησης Έργου όρισε δείκτη 1 διοι­κητικό ανά 100 μέλη διδακτικού    προσωπι­κού, δηλαδή για το Πανε­πιστήμιο Αθηνών «δεν χρειάζονται» οι 1.300 υπάλληλοι, ούτε οι 800 ή οι 500. Με 2.000 μέλη ΔΕΠ στο σύνολο του Ιδρύματος είναι… υπεραρ­κετοί οι 20 υπάλληλοι!
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ είναι διατε­θειμένοι να λειτουργήσουν τη σχο­λή ακόμη και με προσωπικό ασφα­λείας, απαντώντας στην κατηγορία πως κρατούν «όμηρους» τους φοι­τητές. Ωστόσο για να συμβεί αυτό πρέπει, όπως αναφέρουν, να αρ­χίσει ουσιαστικός διάλογος με το υπουργείο, το οποίο προς το παρόν κωφεύει. Μπορεί ο γ.γ. του υπουρ­γείου Αθ. Κυριαζής να υποστήριζε πως το Καποδιστριακό δεν έχει πα­ραδώσει οργανόγραμμα, όμως αυ­τό έχει συνταχθεί και παραδοθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος από τις… 9 Σεπτεμβρίου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:23