26/02/2020 03:39:31

«Σκουπιδόπολη» η Μαδρίτη – Ένατη μέρα απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα

«Σκουπιδόπολη» η Μαδρίτη – Ένατη μέρα απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα - Media

«Πνιγμένη» στα σκουπίδια παραμένει η Μαδρίτη, καθώς η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα στην ισπανική πρωτεύουσα κλείνει σήμερα 9 ημέρες.
 
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους ζητούν να υπογράψουν συμβάσεις για «μισθούς του 2007», ενώ προβλέπονται και απολύσεις εργαζομένων.
 
Στην ηγεσία του κόμματος του Μαριάνο Ραχόι θεωρούν ότι η αντιπαράθεση και κυρίως η εικόνα μιας πόλης πνιγμένης στα απορρίμματα βλάπτει ευθέως την κυβέρνηση.
 
Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας, το οποίο διευκρίνισε ότι θα εξετάσει το ζήτημα της επέμβασης για την αποκομιδή, αφού πρώτα ενημερωθεί για το κατά πόσο υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και εφόσον υπάρξει επίσημο αίτημα από τον Δήμο.
 
Ανησυχία για την εικόνα της πόλης εκφράζει και ο επιχειρηματικός κόσμος, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιότητα που μοιραία έχει δοθεί στον ευρωπαϊκό Τύπο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.