search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Εκεί ο Θεός κοιμόταν

07.11.2013 22:00
Εκεί ο Θεός κοιμόταν  - Media

Πρόκειται για το πέμπτο μυθιστόρημα του συγ­γραφέα και δημοσιογράφου Τζεμίλ Τουράν, που γράφει και… ζει ελληνικά εδώ και δεκαετίες – με την καρδιά του να χτυπά αγωνιώντας πάντα για τη μακρινή του πατρίδα, που περνά το δικό της δράμα. 

Τζεμίλ Τουράν 
Εκδόσεις: NovelBooks
Σελ.: 244
 
Πρόκειται για το πέμπτο μυθιστόρημα του συγ­γραφέα και δημοσιογράφου Τζεμίλ Τουράν, που γράφει και… ζει ελληνικά εδώ και δεκαετίες – με την καρδιά του να χτυπά αγωνιώντας πάντα για τη μακρινή του πατρίδα, που περνά το δικό της δράμα. Άνθρωπος ξεριζωμένος, κρατά μέσα από τη λογο­τεχνία του θεματικά τις ρίζες του από τον τόπο του, λες και δεν έφυγε ποτέ, λες και δεν ένιωσε το δράμα του ξεριζωμού… Έτσι, ο Τζεμίλ, μέσα από τα βιβλία του και κατ’ επέκταση τη λογοτεχνία, μοιάζει πολλές φορές σα να προσπαθεί να γιατρέψει την απώλεια της πατρίδας του. Παρά το γεγονός ότι στο νέο του μυθιστόρημα η δράση μεταφέρεται στην Κορέα και στον πόλεμο στον οποίο συμμετείχε η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ, ο πολιτισμικός του περίγυρος παραμένει ακριβώς στο ίδιο σημείο, εκεί που πο­νά η καρδιά του: στην πολύπαθη πατρίδα του, το Κουρδιστάν.
 
Ακολουθώντας τον μυθιστορηματικό του ήρωα Ντιβανέ, παρακολουθούμε την τουρκική αποστολή 5.000 στρατιωτών. Ο Ντιβανέ πριν γνωρίσει την επώδυνη εμπειρία του πολέμου και της αιχμαλωσί­ας, καθ’ οδόν προς την κόλαση θα περάσει από τον παράδεισο αντικρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή του τη θάλασσα – σαν ένα πρωτόγνωρο θαύμα, μι­αν αισθητικά αξεπέραστη εμπειρία που υπερβαίνει κατά πολύ τη φρίκη του πολέμου που τον περιμένει στο τέλος του ταξιδιού… Εκεί όπου θα συναντήσει έναν Κούρδο, τον Γκερμό, που πολεμά με τους Βορειοκορεάτες – δυο πουλάκια ξένα σ’ έναν πόλεμο που τους ξεπερνά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:49