search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Αυτοκινητόδρομοι: Χρέωση ανά χιλιόμετρο με αναλογικά διόδια

04.12.2013 16:03
Κλείνει για περίπου 24 ώρες η Κορίνθου – Πατρών από τα Σελιανίτικα μέχρι το Ρίο - Media

Διάταξη για την ύπαρξη αναλογικών διοδίων περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα μεγάλα οδικά έργα, σύμφωνα με τον Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 
Διάταξη για την ύπαρξη αναλογικών διοδίων περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα μεγάλα οδικά έργα, σύμφωνα με τον Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
 
Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχει μία αδικία που πρέπει να αρθεί, σε σχέση με τους συχνούς χρήστες. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που να δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν ανάλογα με τον δρόμο που έχουν να κάνουν και να έχουν καλούς εναλλακτικούς δρόμους και κατευθύνσεις».
 
Αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, ο Μ. Χρυσοχοίδης είπε ότι πρώτη προϋπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πως «ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αναλογικά διόδια γιατί τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα εκεί, ώστε ο παραχωρησιούχος να γνωρίζει τι παραλαμβάνει ακριβώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».
 
Ενάντια στην αύξηση των τιμών των διοδίων τάχθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Διονύσου, Ωρωπού, Μεγαρέων και Χαλκιδέων.
 
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γιώργος Βλάχος ανάφερε ότι «ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κύριε υπουργέ από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση των διοδίων».
 
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι μέχρι την κατασκευή των παρόδιων δρόμων θα πρέπει τα διόδια να είναι μηδενικά. Επίσης, τάχθηκε υπέρ του συστήματος χιλιομετρικής χρέωσης και ζήτησε να ενισχυθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προκειμένου να τονωθούν τα δημόσια έργα και η απασχόληση στον κλάδο του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:47