search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Τον χείμαρρο Βενιζέλου ακολούθησε η εκκωφαντική σιωπή…

05.12.2013 15:22
Τον χείμαρρο Βενιζέλου ακολούθησε η εκκωφαντική σιωπή...  - Media

Με μια απέραντη και αμήχανη σιωπή εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έκλεισε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

 
Με μια απέραντη και αμήχανη σιωπή εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έκλεισε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με το γνωστό ρεπερτόριο περί τρόικας, ΣΥΡΙΖΑ, συνεισφοράς του ΠΑΣΟΚ στον τόπο, τον λόγο πήρε για λίγο ο Δημήτρης Κρεμαστινός και η συνεδρίαση έκλεισε μέσα στην σιωπή. Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Ντόλιος δήλωσε ευθαρσώς ότι συμφωνεί με την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς, παρότι το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε λοιδορήσει την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις χτες.
 
Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διακήρυττε την ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ενότητας, η Αννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξη της στo real.gr ζητούσε τη διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκειμένου ένας νέος φορέας με όχημα την «κίνηση των 58» ένας νέος φορέας «θα μιλήσει καθαρά για τα προβλήματα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωση της».
 
Ρίχνοντας το γάντι στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη η κυρία Διαμαντοπούλου πρόσθεσε: «Θεωρώ λοιπόν ότι το εγχείρημα παίρνοντας υπόψη την πραγματική "ανάγκη" των πολιτών, πρέπει να μετεξελιχτεί θέτοντας με καθαρό τρόπο το διακύβευμα του νέου κόμματος προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και επ΄ αυτού να κληθούν να τοποθετηθούν όλοι, και κυρίως βεβαίως οι δύο αρχηγοί».
 
Ο κ… Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κ.Ο. επιχείρησε να …υποστείλει το «εγώ» του προβάλλοντας το εμείς: «Εμείς έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, είπε, ξέρουμε ότι εμείς θα πρέπει να κατευθύνουμε την κυβέρνηση αυτή στην επίτευξη των στόχων της. Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα αρκεί να προχωρήσουμε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ» στο όνομα μιας εθνικής στρατηγικής».
 
Η μόνη είδηση που έδωσε είναι ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια θα συζητηθεί στις 18 Δεκεμβρίου . «Περιμένουμε τον κ. Τσίπρα στις 18 Δεκεμβρίου να ακούσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη συνέχεια, για να ξέρουν πως λειτουργεί η ηγεσία τους. Γιατί άλλο κείμενο τους έδωσε και υπέγραψαν και άλλο έφερε μετά» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τόνισε: «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές».
 
Για το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ που είναι κατά της άρσης απαγόρευσης για όλα τα δάνεια, σημειώνοντας : «Λένε οι συνομιλητές της τρόικας ότι έχει σημασία να καθιερωθεί η συνείδηση της υποχρέωσης να πληρώσεις το δάνειο σου, αλλά οι Έλληνες έχουν πλήρη συνείδηση όταν όμως είναι όλοι άνεργοι σε ένα σπίτι τότε δεν μπορούν να πληρώσουν και πρέπει να υπαχθούν σε κάποια ρύθμιση». Προφανώς η αναφορά έγινε για να καθησυχαστούν και οι ανησυχίες του Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος από το Βήμα της Βουλής σήμερα το πρωί εμφανίστηκε να διαφωνεί με οποιαδήποτε άρση πλειστηριασμών, αλλά και το νέο φόρο ακινήτων.
 
Πάντως η ομιλία του άφησε τελικά άφωνους τους βουλευτές. Ίσως κάποιοι άφησαν τα όποια σχόλια για το βραδινό γεύμα σε σπίτι στενού συνεργάτη του .
 
Κλείνοντας να πούμε ότι ενδιαφέρον εκτός από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στον Προϋπολογισμό έχει η κεντρική εκδήλωση της «κίνησης των 58» που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο θέατρο Ακροπόλ, όπου αναμένεται να παραβρεθεί ο κ. Βενιζέλος. Σήμερα ο Νίκος Μπίστης σχολιάζοντας την «κίνηση» στον real Fm απέκλεισε να αναλάβει ηγετικό ρόλο ο Κώστας Σημίτης.
 
«Ο Κώστας Σημίτης, είπε σε δηλώσεις του,  έχει εκφράσει την άποψή του. Στηρίζει την προσπάθεια αλλά έκλεισε ένα σοβαρό πολιτικό κύκλο. Συμβάλλει με την παρουσία στο να προωθηθεί αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση αλλά είναι προφανές ότι το λεωφορείο της κεντροαριστεράς έχει και μπροστινές και πίσω και μεσαίες θέσεις», ανέφερε ο Νίκος Μπιστης και σημείωσε ότι «όποιος από το παλιό πολιτικό προσωπικό αξίζει να είναι, θα πάει στις μεσαίες και στις πίσω θέσεις».
 
Αυτό που δεν διευκρίνισε είναι αν θεωρεί εαυτόν συνοδηγό…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:30