search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:57
MENU CLOSE

Σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη η θύελλα «Ξάβερ»

06.12.2013 07:02
Σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη η θύελλα «Ξάβερ» - Media

Η θύελλα «Ξάβερ», η οποία έχει πλήξει από χθες Πέμπτη τη βορειοδυτική Ευρώπη, στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, ενώ προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και χάος στις μεταφορές.

Η θύελλα «Ξάβερ», η οποία έχει πλήξει από χθες Πέμπτη τη βορειοδυτική Ευρώπη, ενώ προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και χάος στις μεταφορές.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε εννέα ενώ οι αρχές κάνουν λόγο και για αγνοούμενους.
 
Πρόκειται για τη σφοδρότερη θύελλα που έπληξε την ήπειρο εδώ και χρόνια. Διακόπηκαν σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες σε Σκωτία, Γερμανία και Δανία. Περιορισμένης έκτασης πλημμύρες στην Ολλανδία. Χωρίς ηλεκτροδότηση έμεινα σπίτια σε Πολωνία, Δανία και Βρετανία η οποία επλήγη περισσότερο από την θύελλα.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το Φράγμα του Τάμεση, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει την πόλη του Λονδίνου από πλημμύρες κατά τη διάρκεια παλιρροιών, θα παραμείνει κλειστό από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ προειδοποίησαν για «τα πιο σοβαρά, παράκτια παλιρροϊκά κύματα στη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια».
 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε δύο έκτακτες συνεδριάσεις με σκοπό να συζητηθεί η στρατηγική δράσης.
 
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας. Ο οδηγός ενός φορτηγού σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη Σκωτία, ενώ ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι καταπλακώθηκε από δέντρο που έπεσε επάνω του εξαιτίας των δυνατών ανέμων στην κεντρική Αγγλία.
 
Τουλάχιστον 100.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο έμειναν χωρίς ρεύμα, 80.000 εκ των οποίων ήταν στη Σκωτία.
 
Στη δυτική Δανία μια 72χρονη επιβάτης φορτηγού έχασε τη ζωή της όταν το όχημα ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους.
 
Στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, 120 από τις 337 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως πιθανώς θα υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις και καθυστερήσεις και την Παρασκευή. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών προειδοποίησε τους πολίτες πως πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι την Κυριακή.
 
«Το πραγματικά επικίνδυνο σε αυτή την καταιγίδα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα μαίνονται ακόμα για πολλές ώρες», δήλωσε Γερμανός μετεωρολόγος. «Ο κίνδυνος πλημμυρών στις παράκτιες περιοχές είναι ιδιαίτερα μεγάλος», τόνισε.
 
Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, το πιο πολυσύχναστο της Σκανδιναβίας, ακύρωσε την Πέμπτη όλες τις πτήσεις μέχρι την Παρασκευή το πρωί εξαιτίας της καταιγίδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:57