search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52
MENU CLOSE

Στο… σκαμνί Σίμος, Mega και η γαλάζια «Ομάδα Αλήθειας»

15.12.2013 22:00
oldphotossel.81386957661.jpg

Από τη Δικαιοσύνη καλούνται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, το Mega, αλλά και κάθε άλλος υπεύθυνος και κυρίως αυτοί που συγκροτούν τη… διαβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ., η οποία στοχοποιεί μεθοδικά και συνήθως «εκτελώντας» τις αρχές δεοντολογίας πολιτικούς αντιπάλους, με προτίμηση όσους ανήκουν στην Αριστερά.

Από τη Δικαιοσύνη καλούνται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, το Mega, αλλά και κάθε άλλος υπεύθυνος και κυρίως αυτοί που συγκροτούν τη… διαβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ., η οποία στοχοποιεί μεθοδικά και συνήθως «εκτελώντας» τις αρχές δεοντολογίας πολιτικούς αντιπάλους, με προτίμηση όσους ανήκουν στην Αριστερά.

Μακράν η πιο κραυγαλέα πρόσφατα ήταν η περίπτωση του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, τον οποίο οι παραπάνω, παραποιώντας δημόσιες δηλώσεις του, εμφάνισαν ξαφνικά στο πανελλήνιο, με τη συνδρομή ενός κακότεχνου βίντεο, ως επικίνδυνο αναρχικό στοιχείο που κινείται στις παρυφές της τρομοκρατίας και είναι ηθικός αυτουργός αξιόποινων και επικίνδυνων πράξεων, όπως η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.

Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ο βουλευτής άδικα στην αρνητική πλευρά της δημοσιότητας και να προκληθεί η ποινική δίωξή του, προκειμένου να εμφανιστεί η Ν.Δ. ως δύναμη ευθύνης στα μάτια των «νοικοκυραίων» απέναντι σε ένα κόμμα (σ.σ.: την αξιωματική αντιπολίτευση!), για το οποίο, μόλις την προηγούμενη ημέρα, από τον ίδιο σταθμό και την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είχε υποστηρίξει χωρίς περιστροφές ότι «είναι σε μετάβαση προς τη νομιμότητα»!…

Ο «άτυχος» Διαμαντόπουλος, ο οποίος καταθέτει μήνυση διά της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν φανταζόταν ότι ένας ανοιχτός απολογισμός για την ετήσια δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο προς τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, στις 14 Ιανουαρίου 2013, στην ακριτική Καστοριά, θα του στοίχιζε μια δημόσια διαπόμπευση στα όρια του πολιτικού λιθοβολισμού.

Σύμφωνα με το πλαστογραφημένο βίντεο που η «Ομάδα Αλήθειας» ανάρτησε στο Διαδίκτυο κάνοντάς το προσιτό, όπως διατυπώνεται στη μήνυση, σε χιλιάδες χρήστες και που εν συνεχεία το Mega έσπευσε πρόθυμα να προβάλει εν εκτάσει στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει, όπως όφειλε, το περιεχόμενό του ή να επικοινωνήσει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διαμαντόπουλος εμφανίζεται να λέει τα εξής:

«Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτήν τη στιγμή λένε στον κόσμο: στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Αν δεν σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Κι όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο, με αυτήν τη συγκυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία και όχι η βίλα Αμαλία».

Την ίδια στιγμή, έπιανε δουλειά ο ασυγκράτητος Σίμος, ο οποίος, υψώνοντας το μπαϊράκι της γαλάζιας παρέας που παραπληροφορεί εργολαβικά τους πολίτες, έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε το Mega για να ρίξει τον επικοινωνιακό σμπάρο:

«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα, και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Συνεπαρμένος από τον κατηφορικό του οίστρο θα… αποστομώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους προσθέτοντας:

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο… άτυχος

Όπως λέει η ευθύβολη λαϊκή σοφία, αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Διότι, όταν ο βουλευτής και το κόμμα του δημοσιοποίησαν το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεών του, αποδείχθηκε ότι το κατασκευασμένο βίντεο είχε τόση σχέση με την αλήθεια όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο! Ιδού τι είπε ο… άτυχος Διαμαντόπουλος:

«Θλίβομαι, σε συνέχεια αυτών που είπα, που μπαίνουν σε μια διαδικασία μικροκομματική και να εξισώσουν. Λένε “η βία δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά”. Ποιος μίλησε για βία; Μίλησα εγώ για βία; Γιατί μπαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία για μικροκομματικά οφέλη, να μπαίνουν έτσι επικίνδυνα και να εξισώνουν αυτές τις καταστάσεις; Δεν μιλήσαμε για βία. Και αυτοί που θέλουν να μας φέρουν να υπογράφουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή να γινόμαστε δηλωσίες θα αποτύχουν.

Βία είναι όλα αυτά τα μέτρα. Βία είναι τα τρία μνημόνια. Βία είναι να μην μπορείς να έχεις να ταΐσεις το παιδί σου. Βία είναι να μην έχεις ρεύμα που είναι τα βασικά. Βία είναι να μην έχεις φάρμακα. Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση ,το οποίο είναι αυθαίρετο.
(Σ.Σ.: Παρεμπιπτόντως, το «Ποντίκι» ήταν η πρώτη και για πολύ καιρό η μόνη εφημερίδα που ανέδειξε συστηματικά το θέμα των παρανομιών του Mall, για τις οποίες το πράσινο φως έδωσε ο ίδιος ο Σημίτης. Να υποθέσουμε ότι ανήκει στους… ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης;)

Ανομία είναι που ο λαός της Αθήνας δεν μπορεί να κατέβει για να κάνει μπάνιο στην παραλιακή γιατί όλα είναι κλειστά από κέντρα διασκέδασης και από άλλους χώρους. Βία είναι η ΡΙΚΟΜΕΞ. Βία είναι το “Σαμίνα”. Όλα αυτά είναι βία. Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο: στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε: ελάτε να μετασχηματίσετε την οργή σε ένα κίνημα που θα τους ρίξει, σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο… τρομοκρατικό ύφος, ο «αναρχικός» βουλευτής, που έχει κι άλλες φορές πέσει θύμα συκοφαντίας, π.χ. θυμίζοντας τη μελαγχολική ρήση του Άρη Βελουχιώτη προς τους συντρόφους του για τα «γουναράδικα», συμπλήρωσε παρακάτω: «Αν δεν σέβεσαι τη νομιμότητα, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα, από πάνω, από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Και όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο, με αυτήν τη συγκυβέρνηση, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγοντα (μέτρα), τότε περνάμε σε μιαν άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία και όχι η βίλα Αμαλία».

Μοντάζ

Την επομένη, όπως περιγράφεται στη μήνυση, η Όλγα Τρέμη παραδέχθηκε στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου του Mega ότι το επίδικο βίντεο ήταν προϊόν μοντάζ και αλλοίωσης αποδίδοντας ευθέως την προέλευσή του στο κυβερνητικό επιτελείο, ενώ το κανάλι, αντίθετα από την πρακτική του, απέσυρε από το Διαδίκτυο το δελτίο, όπου υιοθετούσε την εκδοχή των χαλκείων!…

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη δίκη! Για πολλούς λόγους, που σχετίζονται κυρίως με τη δράση αυτής της εχθρικής στην Αριστερά «Ομάδας Αλήθειας», που δεν διστάζει να καταφεύγει σε ωμές συκοφαντίες, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο: για να δούμε από κοντά και με τα μάτια μας όλους αυτούς τους… αυτοβαρυσήμαντους να περνάνε από το ταμείο και να καταθέτουν τα εξευτελιστικά 10 ευρώ έκαστος, όπως ζητάει ο Διαμαντόπουλος για ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη. Εκτός βέβαια αν τους φανούν πολλά και ασκήσουν έφεση!…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52