search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Πτώση 10% στον εορταστικό τζίρο των καταστημάτων

02.01.2014 12:29
Πτώση 10% στον εορταστικό τζίρο των καταστημάτων - Media

Μειωμένος κατά 10% σε σχέση με πέρυσι ήταν και φέτος ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων, που κυμάνθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ.


Μειωμένος κατά 10% σε σχέση με πέρυσι ήταν και φέτος ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων, που κυμάνθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ.

«Σε σύγκριση με τη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών κατά τουλάχιστον 32% πρέπει να μας ικανοποιεί», αναφέρει σε άρθρο του για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως αναφέρει, το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα και η Δευτέρα, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν οι καλύτερες ημέρες από πλευράς πωλήσεων με πρωτιά στη προτίμηση των καταναλωτών τα παιδικά ρούχα και παιχνίδια, ακολούθησαν τα είδη ένδυσης-υπόδησης, τα gadgets, τα καλλυντικά και τα βιβλία.

Ο πρόεδρος των εμπόρων της χώρας υπερασπίζεται τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα», κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας έμειναν ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ και η οποία καταγγέλθηκε από πολλά σωματεία εργαζομένων ως «παράνομη και ανήθικη απέναντι στους εργαζόμενους».

Το «πείραμα» της Αθήνας με τη «λευκή νύχτα», πρέπει να το εξετάσουμε προσεκτικά και να το αξιοποιήσουμε κυρίως με το κοινοτικό πρόγραμμα δημιουργίας Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου – «ΑΚΕ», στους εμπορικούς δρόμους στα κέντρα των πόλεων, αναφέρει σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, σε εμπορικές ΑΕ και ΕΠΕ οι πωλήσεις και τα μεικτά κέρδη σημείωσαν για πέμπτο συνεχές έτος πτώση, κατά 10,5% και 13,4% αντίστοιχα. Το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα παρά τον περιορισμό των δαπανών, παρέμεινε ζημιογόνο, ωστόσο, οι ζημίες των επιχειρήσεων περιορίστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρά την υποχώρηση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, τη συρρίκνωση της κερδοφορίας στο ελάχιστο και παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται ακόμη εκτός ορίου τραπεζικής χρηματοδότησης η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς που πέρασε ήταν η αύξηση των μικρομεσαίων εργοδοτών στο εμπόριο κατά 12%, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Παραταύτα η επιλογή της συνεχούς υπερφορολόγησης από την Τρόικα, εξακολουθεί να δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια, αφού πέντε στις δέκα ΟΕ, ατομικές και ΕΕ καθώς και τέσσερις στις δέκα ΑΕ και ΕΠΕ αναμένουν επιδείνωση της ρευστότητάς τους και το 2014», σημειώνει ο κ. Κορκίδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:20