search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:58
MENU CLOSE

Μελισσανίδης ο Κουροπαλάτης

07.01.2014 14:01
Μελισσανίδης ο Κουροπαλάτης - Media

Με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

 
Με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.
 
Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα πραγματοποιήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αμέσως μετά την θεία λειτουργία των Θεοφανείων και τον Μεγάλο Αγιασμό στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
 
Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του, ο νέος Άρχων τιμήθηκε για την «ειλικρινή αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία και την προσφορά του στα ευσεβή και ευγενή τέκνα του μαρτυρικού Πόντου» καθώς και για τις ευρύτερες κοινωφελείς πρωτοβουλίες του.
 
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1453 που απονέμεται το οφφίκιο του Άρχοντος Κουροπαλάτου, το οποίο ως αξίωμα  στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνδεόταν με σημαντικές ευθύνες στο Παλάτι.
 
Στη χειροθεσία του νέου Άρχοντος παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Πηγή φωτογραφιών amen.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57