search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Όσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικας»

15.01.2014 13:45
Τσίπρας: «Όσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικας» - Media

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Κρύβονται πίσω από τα φουστάνια της τρόικας», είπε.

 
Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
 
«Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθούμε σε πρωτόγνωρα καθήκοντα και απαιτήσεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε συνείδηση, πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας», είπε.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους βουλευτές του κόμματος να προσέχουν τι λένε και πώς συμπεριφέρονται, υπογραμμίζοντας ότι «εκφυλιστικά φαινόμενα δεν θα γίνουν αποδεκτά».
 
Ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής όσον αφορά τη θέση του προς τα μνημόνια. «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα Μνημόνιά τους θα πάρουν την απάντηση: ψάξτε αλλού. Ψάξτε άλλους συνένοχους στο έγκλημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Όσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικα και των δανειστών για να σώσουν αυτούς. Πίστευαν ότι έτσι θα κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και τα δικά τους ανομήματα. Με θρησκευτικό φανατισμό υπηρέτησαν την τρόικα, και όλα αυτά στο όνομα ότι δεν γινόταν αλλιώς, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επίθεση κατά Σαμαρά:
 
Σχολιάζοντας τη  ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο πρωθυπουργός «παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, των απαιτήσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού ενώπιον των ευρωβουλευτών».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς «δεν θέλησε να αξιοποιήσει την ευκαιρία παρουσίασης των προβλημάτων της Ελλάδας αλλά να μεταφέρει μια εικόνα που έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα».
 
Ο ίδιος πρόσθεσε  ότι θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρονται από την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Επιτροπής, εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
 
«Ο κ. Σαμαράς δεν είναι μέρος της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος. Αντί απαντήσεων κατασκευάζει και πάλι ανόητα διλήμματα. Ευρώπη ή αντι-ευρώπη". Εμείς δίνουμε τη δική μας μάχη στην Ευρώπη και στοιχείο αυτής είναι η τιμητική υποψηφίοτητά μου», πρόσθεσε.
 
Το σκάνδαλο των τραπεζών και των ΜΜΕ:
 
Αναφερόμενος στο "σκάνδαλο των τραπεζών" είπε πως «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλαν να σώσουν το τομάρι τους. Η αμαρτωλή Siemens τάιζε τα ταμεία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, οι μίζες κατέληγαν σε λογαριασμούς off shore και τις απαντήσεις τις βλέπουμε στην υπόθεση του ΤΤ, κορυφή του παγόβουνου του τριγώνου της αμαρτίας (τράπεζες-ΜΜΕ-επιχειρηματικά συμφέροντα)» είπε ο κ. Τσίπρας. «Την ώρα που η αγορά στεγνώνει χρηματοδοτούν ημέτερους και μέσα ενημέρωσης. Να γιατί αυτό το πολιτικό προσωπικό, αυτοί που μας γκρέμισαν και τώρα παριστάνουν τους διασώστες κάνουν ότι δεν βλέπουν αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν μεγάλη διευκόλυνση τα funds και την ίδια ώρα άνοιγε τρύπα στις ελληνικές τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στα υπέρογκα δάνεια που έχουν προς τις τράπεζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Ζητάμε να γίνει άμεσα έλεγχος στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών. Να γίνει έλεγχος στα δάνεια που πήραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι τράπεζες κεφαλαιοποιήθηκαν με 50 δις, ποιος τα πλήρωσε όλα αυτά; Πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο τώρα», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί, θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο».
 
Επιμένοντας στο περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε χθες στη Βουλή ζήτησε την απομάκρυνση από τη διοίκηση του ΤΧΣ της κ. Σακελλαρίου και φωτογραφίζοντάς την είπε: «Τους συμβουλεύουμε να μην συνεχίσουν να παρέχουν κάλυψη στους διωκόμενους της διοίκησης του ΤΧΣ».

Σίμος Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας είναι κολλημένος στη μιζέρια
 
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΑ. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκολγου, ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε για άλλη μία φορά «την προκλητική άγνοια του» για την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κολλημένος στη μιζέρια και τις σκοπιμότητες, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας απέδειξε και πάλι την «προκλητική άγνοια του» για την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών.
 
ΠΑΣΟΚ: O ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση
 
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση αμφισβητώντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και προσβάλλοντας έτσι τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του.
 
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου συνεχίζει αναφέροντας ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αμαυρώνει την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε και υπονομεύει με «παιδαριώδη επιχειρήματα» τη συναίνεση που πρέπει να υπάρχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ διεξάγονται σημαντικές διεθνείς επαφές.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:55