search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15
MENU CLOSE

Κόντρα Τσίπρα-Στουρνάρα στη Βουλή

17.01.2014 11:25
Ερώτηση Τσίπρα για την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών - Media

«Κυβέρνηση σε αποδρομή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση. Το τρίγωνο της διαπλοκής – τράπεζες, κόμματα εξουσίας και εκδοτικά ΜΜΕ – έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς τη χρεοκοπία, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Κυβέρνηση σε αποδρομή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τα «σκανδαλώδη δάνεια των τραπεζών». Το τρίγωνο της διαπλοκής – τράπεζες, κόμματα εξουσίας και εκδοτικά ΜΜΕ – έπαιξε  καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς τη χρεοκοπία, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. 
 
Στην επίκαιρη ερώτησή του,  ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το αμαρτωλό τρίγωνο τράπεζες- κόμματα εξουσίας-επιχειρηματικά εκδοτικά συμφέροντα και ότι αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη – για τους εξοπλισμούς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – και επιπλέον ανέφερε ότι «οσμή σκανδάλου» έχουν και άλλα δάνεια που έχουν λάβει επιχειρηματικοί όμιλοι -μεταξύ αυτών και μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 
Ακόμη, μίλησε για τα δάνεια που έχουν λάβει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Εάν τα κόμματα αυτά κλείσουν ή αλλάξουν όνομα – ήδη το ΠΑΣΟΚ το συζητά – ποιος θα πληρώσει το κόστος των δανείων αυτών; Ο ελληνικός λαός;», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που υγιείς επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστότητα.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ως «κυβέρνηση σε αποδρομή» πρέπει να διακόψει κάθε σχεδιασμό και ενέργεια δεσμεύοντας την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στους σχεδιασμούς αυτούς που, όπως είπε, πρέπει να εγκαταλειφθούν, ο Αλέξης Τσίπρας ενέταξε τα παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη μετάβαση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον τρόπο που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα. «Για κακή σας τύχη, οι λαλίστατοι εταίροι μας, τις τελευταίες ημέρες διατυπώνουν αλήθειες που πλήττουν καίρια την αξιοπιστία σας. Η κ. Μέρκελ είπε στη Σύνοδο Κορυφής ότι "εάν έφευγε η Ελλάδα θα διαλυόταν η ευρωζώνη. Θα αναγκαζόμασταν να φύγουμε όλοι". Το βασικό επιχείρημα που σας λέμε τόσο καιρό για να διαπραγματευτείτε. Αλλά εσείς δεν κάνετε τίποτα.
 
Στουρνάρας: Δεν με αφορούν τα σενάρια περί αντικατάστασης μου
 
«Βιάζεστε πολύ κύριε Τσίπρα. Η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια και δημοσιεύματα, χωρίς όμως να τα διαψεύσει, που τον φέρουν ως διάδοχο του Γιώργου Προβόπουλου.
 
«Δεν προβλέπεται ασυλία για κανέναν και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»,  απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αγκαλιάσει τα αιτήματα των πάντων, χωρίς να δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το που θα βρει τα απαιτούμενα χρήματα ενώ προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:09