16/10/2019 12:03:42

Τύπωσαν το Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πριν τη διαβούλευση!

Τύπωσαν το Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πριν τη διαβούλευση! - Media
 
«Πρόχειρο με πολλές ελλείψεις» χαρακτήρισαν το «Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», του υπουργείου Δικαιοσύνης μεγάλος αριθμός φορέων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Το πλάνο δράσης για την αναβάθμιση της προστασίας των δικαιωμάτων  έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο, όπως αναφέρει η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «αυτή μοιάζει να είναι προσχηματική, καθώς έχει ήδη τυπωθεί πριν τη διαβούλευση από το Εθνικό Τυπογραφείο και δεν έχει προηγηθεί  καμία συζήτηση με οργανώσεις και οργανισμούς δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως θα όφειλε…».
 
«Στόχος μας είναι να ανοίξει επί της ουσίας η διαβούλευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το σχέδιο είναι καλοδεχούμενο, ωστόσο απαιτείται συζήτηση. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, τότε οι ελλείψεις στο σχέδιο δράσης θα επιτρέψουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριαλένα  Κλώκα από τη ΜΚΟ «Praksis» που διοργάνωσε τη συνέντευξη.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, τόνισε πως το σχέδιο δράσης στερείται μίας υποτυπώδους οργάνωσης, καθώς «δεν ρωτήθηκαν ποτέ οι αρμόδιοι φορείς». Πρόσθεσε ότι: «Στο σχέδιο λείπει η πρόληψη για τα φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η εκπαίδευση σχετικά με αυτά».
 
Στη συνέντευξη παρενέβησαν ο Θανάσης Βλαχογιάννης από το «Θεσσαλονίκη Pride» και ο Νικόδημος Μάινα Κινούα από την ΜΚΟ «Asante», ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου.  


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.