search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:34
MENU CLOSE

Τύπωσαν το Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πριν τη διαβούλευση!

20.01.2014 13:58
Τύπωσαν το Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πριν τη διαβούλευση! - Media

«Πρόχειρο με πολλές ελλείψεις» χαρακτήρισαν το «Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», μεγάλος αριθμός φορών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 
«Πρόχειρο με πολλές ελλείψεις» χαρακτήρισαν το «Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», του υπουργείου Δικαιοσύνης μεγάλος αριθμός φορέων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Το πλάνο δράσης για την αναβάθμιση της προστασίας των δικαιωμάτων  έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο, όπως αναφέρει η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «αυτή μοιάζει να είναι προσχηματική, καθώς έχει ήδη τυπωθεί πριν τη διαβούλευση από το Εθνικό Τυπογραφείο και δεν έχει προηγηθεί  καμία συζήτηση με οργανώσεις και οργανισμούς δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως θα όφειλε…».
 
«Στόχος μας είναι να ανοίξει επί της ουσίας η διαβούλευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το σχέδιο είναι καλοδεχούμενο, ωστόσο απαιτείται συζήτηση. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, τότε οι ελλείψεις στο σχέδιο δράσης θα επιτρέψουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριαλένα  Κλώκα από τη ΜΚΟ «Praksis» που διοργάνωσε τη συνέντευξη.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, τόνισε πως το σχέδιο δράσης στερείται μίας υποτυπώδους οργάνωσης, καθώς «δεν ρωτήθηκαν ποτέ οι αρμόδιοι φορείς». Πρόσθεσε ότι: «Στο σχέδιο λείπει η πρόληψη για τα φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η εκπαίδευση σχετικά με αυτά».
 
Στη συνέντευξη παρενέβησαν ο Θανάσης Βλαχογιάννης από το «Θεσσαλονίκη Pride» και ο Νικόδημος Μάινα Κινούα από την ΜΚΟ «Asante», ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:31