17/08/2019 21:26:01

Μητέρα της άτυχης Μυρτούς κατά Άδωνι

Μητέρα της άτυχης Μυρτούς κατά Άδωνι - Media

Την έντονη αντίδραση της μητέρας της νεαρής Μυρτούς προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ποσό που συγκέντρωσε η ομογένεια στην Αμερική για τη νοσηλεία της κοπέλας, θα συμψηφιστεί με το ποσό που χρωστάει το ελληνικό κράτος στα νοσοκομεία της Βοστώνης.
 
Η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, δήλωσε εξαγριωμένη με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Πρωινή».
 
«Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του υπουργού Υγείας, για να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου, τη Μυρτώ, από την Ομογένεια και πώς αυτά θα διατεθούν, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα (σ.σ. για χρήματα έρανου). Μόνο Δικαστήριο (στη Μασσαχουσέττη) θα επιλύσει το θέμα... Ο κ. Γεωργιάδης, από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, η Μυρτώ κι εγώ, δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον, δηλώσεις όμως κάνει εκτός Ελλάδας, αγνοώντας τα πραγματικά γεγoνότα στο θέμα των χρημάτων του έρανου και τις εξελίξεις νομικά...» είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρωινή» η τραγική μητέρα και συνέχισε αναφερόμενη στην επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού, Γεωργίας Σαμαρά, στην κόρη της.
 
«Η επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού στη Λάρισα, όπου θεραπεύεται η Μυρτώ, μας έδωσε χαρά...» είπε η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου χαρακτηριστικά.
 
Και συνεχίζει το δημοσίευμα της «Πρωινής»:
 
«Ο υπουργός δήλωσε στην Βοστώνη (όπου βρέθηκε γιά να μιλήσει σε εκδήλωση φοιτητικού Σύλλογου του Χάρβαρντ), σε συνέντευξή του: «Αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά» (εννοώντας νοσήλεια).
Ο υπουργός Υγείας, που δήλωνε ΕΠΙΣΗΜΑ -20 Ιανουαρίου 2014- ότι το υπουργείο θα καλύψει ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ νοσηλείας της Μυρτώ στην Βοστώνη και τώρα λέει άλλα, αγνοεί ή δεν κατάλαβε ότι:
- Ο έρανος της Ομοσπονδίας Βοστώνης γιά την Μυρτώ, ήταν παράνομος.
- ΟΙ 130 χιλιάδες δολάρια ΔΕΝ συγκεντρώθηκαν γιά τον σκοπό, που ψευδώς και παραπλανητικά επικαλείται ο κ. υπουργός, παρασυρόμενος από ''συστάσεις'' της παρανομούσας τοπικής Ομοσπονδίας Βοστώνης.
- Με την υπόθεση των χρημάτων του έρανου, ασχολείται ήδη η εισαγγελία και η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία ΗΠΑ.
 
Ομογενείς, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας, τονίζουν: «Ποιος είναι αυτός ο κ. Γεωργιάδης, που έρχεται στις ΗΠΑ και υποδεικνύει ή αποφασίζει που θα διατεθούν χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων που έδωσαν σε έρανο για συγκεκριμένο σκοπό; Ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει στα εσωτερικά αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας; Πού νομίζει ότι απευθύνεται; Σε υπηρεσία του υπουργείου του; Τα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων-δωρητών, δε δόθηκαν για να πάνε έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, για να καλύψει αυτό τις δεσμεύσεις του και τις ανακολουθίες του».
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.