search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Τρουφάκια με πτι-μπερ

27.02.2014 11:56
oldphotostroyfakia_me_ptiber1393588571.jpg

Πιο εύκολο κέρασμα δεν υπάρχει! Φτιάξτε το με υλικά που έχει κάθε σπίτι και απολαύστε τα παγωμένα. 

Πιο εύκολο κέρασμα δεν υπάρχει! Φτιάξτε το με υλικά που έχει κάθε σπίτι και απολαύστε τα παγωμένα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε στα μισά τρουφάκια, την επικάλυψη μπισκότου με έτοιμη τρούφα .

ΜΕΡΙΔΕΣ: 15-20 ΤΜΧ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 κουτ. σουπ. κακάο
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
20 μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση

Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο, ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι το μείγμα να σφίξει και να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε, πατώντας διαδοχικά το on-off, ώστε να γίνουν κομματάκια και όχι σκόνη.
Προσθέτουμε  8 κουταλιές σούπας τριμμένο μπισκότο στο μπολ με το μείγμα  και ανακατεύουμε. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να σφίξει.
Αφού σφίξει, πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε σε πιάτο που έχουμε βάλει  το υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο. Βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε παγωμένα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:51