17/09/2019 20:47:27

Δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος των αποκαλύψεων Σνόουντεν για τον Αμερικανικό στρατό

Γερμανοί βουλευτές ζητούν να καταθέσει ο Σνόουντεν – Διαφωνεί η Μέρκελ - Media
 
Δισεκατομμύρια δολάρια δήλωσε πως θα κοστίσουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις οι αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρόεδρος του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ.
 
Μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, ανέφερε πως «η μεγάλη πλειονότητα» των χιλιάδων ντοκουμέντων που πήρε ο Σνόουντεν δεν έχουν σχέση με την εσωτερική επιτήρηση, αλλά αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις, δυνατότητες, τακτικές και διαδικασίες.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως μια ομάδα η οποία εργάζεται ήδη, θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για να διαπιστώσει τι έχει πάρει ο Σνόουντεν, σε τι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά που έχει πάρει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετριασθούν οι επιπτώσεις.
 
«Αυτό είναι το μέγεθος αυτής της πρόκλησης. Και υποψιάζομαι ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσουμε την απώλεια ασφάλειας που υποστήκαμε», δήλωσε ο Ντέμπσεϊ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.