search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Σπιτικά κρακεράκια τυριού

17.03.2014 12:12
oldphotoscrackers_tyriou1395058339.jpg

Από τα κεράσματα, που πραγματικά δεν μπορείς να φας μόνο ένα…

Από τα κεράσματα, που πραγματικά δεν μπορείς να φας μόνο ένα… Φτιάξτε τα στην πιο υγιεινή, σπιτική εκδοχή τους και θα γίνουν ανάρπαστα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 70 ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΨΗΣΙΜΟ: 20 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
115 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
 1/2 φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι ολικής αλέσεως, συν λίγο περισσότερο για την επιφάνεια εργασίας
    1/4 φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο
    2 κ.σ. γάλα φρέσκο , συν λίγο περισσότερο για το άλειμμα
    1/4 κ.γ. αλάτι
 
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Στο μπολ του μίξερ αναμίξτε το τυρί , το αλεύρι αλέσεως , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή λευκό γράφονται αλεύρι, το βούτυρο , το γάλα και το αλάτι. Χτυπήστε τα για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να πάρει σχήμα μπάλας (ιδανικά, πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία σε κουζινομηχανή) . Εάν η ζύμη προκύψει λιπαρή από το τυρί , το τυλίγετε διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κατόπιν, απλώστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την με πλάστη ώστε να έχει πάχος 0.3-0,5 εκατ. το πολύ. Αλείψτε τη ζύμη με το γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Χρησιμοποιώντας μια ρόδα ζύμης ή ένα μαχαίρι , κόψτε τη ζύμη σε τετραγωνάκια 2.5 εκατ.
Τρυπήστε την επιφάνειά τους με πιρούνι, για να μη φουσκώσουν στο ψήσιμο . Τοποθετήστε τα στις λαμαρίνες, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ψήνετε μέχρι τα κρακεράκια να καφετίσουν ελαφρά στις άκρες τους, για  περίπου 10 λεπτά, αλλάζοντας τις λαμαρίνες πάνω-κάτω μετά τα πρώτα 5 λεπτά για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Τα κρακεράκια θα γίνουν τραγανά αφού κρυώσουν, γι’ αυτό προσέξτε να μην τα παραψήσετε και να μην τα σερβίρετε πριν κρυώσουν εντελώς .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:23