search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Λαδένια Κιμώλου

10.04.2014 12:37
oldphotosladenia1397133408.jpg

Η ελληνική εκδοχή της πίτσας κρατάει από παλιά και μάλιστα έχει νησιώτικο αέρα, καθώς προέρχεται από την Κίμωλο. Μπορείτε να την απολαύσετε και τις μέρες της νηστείας!

Η ελληνική εκδοχή της πίτσας κρατάει από παλιά και μάλιστα έχει νησιώτικο αέρα, καθώς προέρχεται από την Κίμωλο. Μπορείτε να την απολαύσετε και τις μέρες της νηστείας!
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μαγιά νωπή
1 φλιτζ. τσαγ.  χλιαρό νερό
αλάτι
Για τη γέμιση:
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι με το χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη μαγιά και αλατίζουμε κατά βούληση.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο με πετσέτα για κάποια ώρα, για να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πιέζοντας με τα δάκτυλά μας για να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Τοποθετούμε τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πιτσιλάμε την πίτσα με το ελαιόλαδο , να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 180° C.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:41