search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ (Video)

11.04.2014 05:05
Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ (Video) - Media

Τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση κυριάρχησαν κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγελα Μέρκελ, την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση κυριάρχησαν κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγελα Μέρκελ, την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Ακολουθεί το χρονικό της επίσκεψης Μέρκελ και οι κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και το ξενοδοχείο Hilton.

21:55 Αναχώρησε αεροπορικώς από την Ελλάδα η Άγκελα Μέρκελ

Η αυτοκινητομπομπή της Μέρκελ στη Λ.Συγγρού 

21:15 Σε εστιατόριο στην Πλάκα, με θέα την Ακρόπολη, γευμάτισαν Μέρκελ και Σαμαράς.

20:00 Αναχώρησε από το Μαξίμου η Άγκελα Μέρκελ

19:50 Συγχαρητήρια από Μέρκελ – Ευχαριστίες από Σαμαρά 
 
«Είχα πει ότι η Ελλάδα θα αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες θα τα καταφέρουν» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την καγκελάριο Μέρκελ.

«Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις, το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή ενός κοινωνικού μερίσματος στον κόσμο που πληγώθηκε, η απόφαση του ECOFIN [για την εκταμίευση των δόσεων] και οι έξοδος στις αγορές, όλα αυτά είναι ξεκάθαρο ότι οφείλονται στις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού. Αυτές οι θυσίες πιάνουν τόπο», ανέφερε.

«Η Ελλάδα, με τις θυσίες του λαού της απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία», προσέθεσε ο Α. Σαμαράς.

Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε […] Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Αυτό τεκμηριώνεται από αδιαμφισβήτητα γεγονότα», σχολίασε από την πλευρά της η Α. Μέρκελ, σημειώνοντας πως το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την Αθήνα και τη συνεχιζόμενη μεταρρυθμιστική προσπάθειά της.

Όσον αφορά τις συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και τα σενάρια για ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο στήριξης, η καγκελάριος μετέθεσε χρονικά το ζήτημα  μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη Απριλίου, .

Αναφερόμενη στην επιτυχημένη επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως η αποτελεί απόδειξη πως «υπάρχει εκ νέου εμπιστοσύνη» προς τη χώρα μας.

19:05 Ξεκίνησαν οι κοινές δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ

18:00 Στο Μαξίμου οι Ε. Βενιζέλος και ο Γ. Στουρνάρας.

17:50 Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Η κυβέρνηση, αντί να θέσει στην κ. Μέρκελ το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, την υποδέχεται ως ανθύπατο στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και πλασάρει στον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό το νέο δήθεν success story, δηλαδή την "ηρωική" έξοδο της Ελλάδας στις αγορές». 

17:10 Ανακοίνωση για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα εξέδωσε η καγκελαρία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η καγκελάριος ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση στην πορεία της λιτότητας, διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές».
 
«Η καγκελάριος συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου επαινέσει τη συνεπή μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησής του. Η επίσκεψή της όμως είναι και ένα μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας» συνεχίζει η ανακοίνωση παραθέτωντας παράλληλα το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

17:00 Στο Μαξίμου Σαμαράς και Μέρκελ 

15:45 Οι δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ (Video)

15:40 Ευχολόγια και… αστειάκια από τη Μέρκελ
 
 «Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα από εσάς. Να ακούσω τις ανησυχίες σας, την πρόοδό σας. Ήθελα να ρίξω μία ματιά στο μέλλον, να μιλήσω με νέους ανθρώπους και να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες σας» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία της η Άγκελα Μέρκελ.
 
Αναφερόμενη στην υψηλή ανεργία στην χώρα μας, σημείωσε ότι «προέρχομαι από μία περιφέρεια που δυσκολεύθηκε λόγω της ένωσης των δύο Γερμανιών. Έχω μία απόλυτη εικόνα του βάρους και της επιβάρυνσης που αντιμετωπίζουν πολύ από εσάς. Τώρα, όμως, όταν κοιτώ τους νέους ανθρώπους, σε ολόκληρη τη Γερμανία, βλέπω ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα».
 
Τέλος επιδεικνύοντας αυτοσαρκασμό, ανέφερε ότι πιθανώς οι φίλοι των παρεβρισκόμενων μπορεί να μην τους… δεχθούν στην παρέα τους ξανά αν μάθουν ότι συναντήθηκαν με την καγκελάριο της Γερμανίας.
 
 «Δεν ξέρω εάν οι φίλοι σας θα σας δεχθούν ανάμεσά τους, επειδή συναντηθήκατε με την καγκελάριο. Πείτε τους ότι συζητήσαμε. Πείτε μου τις απόψεις σας και τους προβληματισμούς σας. Έχουμε ελευθερία» είπε.

15:10 Σαμαράς: Ζητούμενο η εξωστρέφεια και η καινοτομία
 
«Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο: H εξωστρέφεια η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευτικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε 20 νέους Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες.
 
Όπως ανέφερε,  η νέα αυτή η Ελλάδα χρειάζεται πρόσωπα με νέες ιδέες, ενώ σημείωσε πως έχει γίνει μεγαλη εργασία, με τεράστιες θυσίες για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα παράγει.
 
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η χώρα μας διαθέτει έμψυχο δυναμικό πολύ μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας, θα μπορούσε να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

15:00 Έφτασαν στο Χίλτον Μέρκελ και Σαμαράς όπου θα έχουν συνάντηση με 20 νέους Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

14:30 Στο αεροδρόμιο η Άνγκελα Μέρκελ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24