search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Τα επιμελητήρια ζητούν παραίτηση Χατζηδάκη και αποσύρουν τους υποψηφίους τους από τα ψηφοδέλτια ΝΔ –ΠΑΣΟΚ

28.04.2014 16:16
Τα επιμελητήρια ζητούν παραίτηση Χατζηδάκη και αποσύρουν τους υποψηφίους τους από τα ψηφοδέλτια ΝΔ –ΠΑΣΟΚ - Media

Στα άκρα οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, καθώς η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ενώ ζητά την παραίτηση του Κ. Χατζηδάκη.

 
Στα άκρα οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, καθώς η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ενώ ζητά την παραίτηση του Κ. Χατζηδάκη.

Αφορμή αποτελεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρά τη θέληση της πλειοψηφίας των βουλευτών δεν προχωρά στην άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από την 1-1-2015.

Ειδικότερα, 185 βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής κατέθεσαν σχετική τροπολογία για την άρση της κατάργησης της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια.

 Με την τροπολογία ουσιαστικά αποκαθίσταται η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.  

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δραστηριότητα και την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο συζητείται από το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.  

Η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να εντάξει την τροπολογία σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, στις 11 Απριλίου, ενώ και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αρνείται να την αποδεχτεί.
Στο ίδιο νομοσχέδιο (για τις τράπεζες) έχουν κατατεθεί δύο ακόμη τροπολογίες με το ίδιο περιεχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Μ. Ανδρουλάκη.
Ανάλογες τροπολογίες έχουν καταθέσει σε άλλα νομοσχέδια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ την περασμένη Παρασκευή 25 Απριλίου αποφασίστηκε: 

–         Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.

–         Η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλείου, 4 και 5 Απριλίου, για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων εκπροσώπων από τα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.

–         Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

–         Η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την παρακολούθηση του νομοθετικού οργάνου σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τροπολογίας και γενικότερα των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τα επιμελητήρια και εν γένει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

–         Η μεγιστοποίηση των ενεργειών του Ευρωεπιμελητηρίου και ο συντονισμός των εθνικών ευρωπαϊκών επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Σημειώνεται ότι οι κ. Weber και Abruzzini, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κ. Μίχαλος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και του έθεσαν το αίτημα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για τα ελληνικά επιμελητήρια, χωρίς όμως να λάβουν θετική απάντηση.

Στη Γενική Συνέλευση, ο κ. Μίχαλος είχε επισημάνει ότι «ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει τα επιμελητήρια, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας και της κυβέρνησης, αποσκοπεί πρωτίστως στη διάσωση και αναβάθμιση του θεσμού, που αποτελεί σήμερα της φωνή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα. Ο επιδιωκόμενος αφανισμός των επιμελητηρίων, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την εξάλειψη κάθε συλλογικής εκπροσώπησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς τα επιμελητήρια είναι βασικοί χρηματοδότες και των συνδικαλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:05