search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:38
MENU CLOSE

Πριν το μνημόνιο δεν έβλεπες

15.05.2014 21:00
Πριν το μνημόνιο δεν έβλεπες - Media

Το βιβλίο εστιάζει στο πιο λογικό επιχείρημα, στο ότι δηλαδή τα προβλήματα στη χώρα μας δεν εμφανίστηκαν το 2010 από το πουθενά, αλλά έχουν ένα μακρύ παρελθόν και άπειρες αιτίες που προϋπήρξαν. 

Τριαντάφυλλος Καρατρανός
Εκδόσεις: Επίκεντρο
Σελ.: 246
 
Το βιβλίο εστιάζει στο πιο λογικό επιχείρημα, στο ότι δηλαδή τα προβλήματα στη χώρα μας δεν εμφανίστηκαν το 2010 από το πουθενά, αλλά έχουν ένα μακρύ παρελθόν και άπειρες αιτίες που προϋπήρξαν. Το παρόν πόνημα αποτελείται από σύντομα κείμενα που γράφτηκαν τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν του ξεσπάσματος της κρίσης, το 2010. Έτσι, έχουμε μια σειρά περιστατικών, αρχής γενομένης από το 2007, που διατηρούν την επικαιρότητά τους μια και περιγράφουν με ακρίβεια όλες εκείνες τις παθογένειες και τις διαστρεβλώσεις του πολιτικοκοινωνικού συστήματος που κρατούν από την εποχή του Όθωνα. Όλα τα αδιέξοδα που προέκυψαν στη λεγόμενη μνημονιακή εποχή υπήρχαν και βασίλευαν δεκαετίες ολόκληρες, ωστόσο δεν αποτέλεσαν ποτέ πεδίο προβληματισμού ώστε να δοθεί μια αποτελεσματική και ουσιαστική απάντηση. Αντίθετα, πιστεύαμε ότι η μετάθεση του κάθε προβλήματος θα διαρκεί απεριόριστα και εμείς εν τω μεταξύ θα απολαμβάνουμε ιδιαίτερη ασυλία λόγω εθνικών ιδιορρυθμιών. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει δίχως έλεος και, το κυριότερο, δεν εισακούει ανόητες στην πλειονότητά τους αιτιάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:37