search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Σουφλέ με κολοκυθάκια

19.05.2014 15:59
oldphotossouffle_kolokythakia1400515154.jpg

Αγαπημένο φαγητό, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε κατά τα γούστα σας, βάζοντας μείγμα τυριών αντί για κεφαλοτύρι, ενώ και τα κολοκυθάκια μπορείτε να τα βάλετε σε φετούλες αντί για τριμμένα.

Αγαπημένο φαγητό, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε κατά τα γούστα σας, βάζοντας μείγμα τυριών αντί για κεφαλοτύρι, ενώ και τα κολοκυθάκια μπορείτε να τα βάλετε σε φετούλες αντί για τριμμένα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30-40 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

    1 κιλό κολοκυθάκια, περασμένα σε χοντρό τρίφτη
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο
    3 αβγά χωρισμένα
2 κ.σ.  φρέσκος μαϊντανός,  ψιλοκομμένος
    2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
    4 φλιτζ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
    3/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τα τριμμένα κολοκύθια μαζί μετους κρόκους αυγών, το κρεμμυδάκι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε  και τα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στη μαρέγκα την άλλη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια των κολοκυθιών ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° Cγια 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:45