search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:23
MENU CLOSE

Ξανά στο ΣτΕ ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών

13.06.2014 16:52
48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - Media

Στο ΣτE προσέφυγαν ξανά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες καταργήθηκαν οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού και οι εργαζόμενοι τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ζητούν για δεύτερη φορά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες καταργήθηκαν οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού και οι εργαζόμενοι τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
 
Να σημειωθεί ότι τα δύο ΑΕΙ έχουν ήδη προσφύγει από το τέλος του περασμένου έτους στο ΣτΕ για το ζήτημα αυτό και οι προσφυγές τους έχουν μεν συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις.
 
Στη συνέχεια ενώ αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ εκδόθηκαν νέες υπουργικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα, αλλά αυτή τη δεύτερη φορά καταργήθηκε μικρότερος αριθμός οργανικών θέσεων διοικητικών υπαλλήλων.
 
Κατόπιν αυτών, τα δύο ΑΕΙ κατέθεσαν νέες προσφυγές στο ΣτΕ ζητώντας και πάλι την ακύρωση των νέων υπουργικών αποφάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22