search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:12
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

18.06.2014 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη Δημήτρης Μαραμής: «Η κρίση δεν μπορεί να δηλητηριάσει την ψυχή του δημιουργού»

 
Οι αθόρυβοι…
 
H Καλαμάτα γιορτάζει και χορεύει… 
 
Θέατρο:
Ιζαμπέλα Ροσελίνι: «Είναι γελοίο να παίζεις τον ρόλο του γυρίνου αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου…»
 
Η πανέμορφη και πολυτάλαντα Ιζαμπέλα Ροσελίνι έρχεται στην Αθήνα με την θεατρική παράσταση «Green Porn».Το Φεστιβάλ Αθηνών μας δίνει την ευκαιρία να δούμε από κοντά αυτή την γυναίκα, που υπήρξε και παραμένει, καλλονή, φινετσάτη, παρεμβατική και σταρ με την παλιά κλασική και χολιγουντιανή έννοια.
 
Ιωάννα Πιατά:
Οι «Ικέτιδες» είναι το πρώτο έργο που μίλησε για την έννοια του ασύλου
Μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική εμπειρία είναι οι «Ικέτιδες» για την Ιωάννα Πιατά. Η νεαρή ηθοποιός συμμετέχει σε μια παράσταση όπου ο θίασος είναι γυναικείος, όλα τα κορίτσια υπήρξαν συμμαθήτριες στη δραματική σχολή του «Εμπρός» και τις σκηνοθετεί ο Χρήστος Στέργιογλου, που ήταν δάσκαλός τους
 
 
Συνέντευξη:
Δημήτρης Μαραμής: «Την έμπνευση δεν σου επιτρέπεται να την αγνοήσεις!»
Από την αγαπημένη του  Θεσσαλονίκη ξεκινάει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής για να πρωτοπαρουσιάσει τον έβδομο προσωπικό του δίσκο, ένα βιβλίο και CD, με τίτλο «Αισθηματική Ηλικία».
 
Μιχάλης Κακογιάννης:
Ένας Έλληνας του κόσμου
«Εγωιστικά και αναδρομικά θα έλεγα στον ελληνικό λαό να αγαπάει τις  ταινίες μου, γιατί εγώ μέσα από τις ταινίες μου αγάπησα την Ελλάδα, αγάπησα τον λαό μας, αγάπησα τον πολιτισμό μας», είχε πει ο μεγάλος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.
 
Ανοίγει «Πόρτα» για θέατρο, μουσική και χορό
«Το να σκέφτεσαι το μέλλον φαίνεται αστείο στην ηλικία μου» είπε κάποια στιγμή η Ξένια Καλογεροπούλου, αλλά αν κρίνουμε από το πολύβουο νεανικό μελίσσι γύρω της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Ήταν εκείνη που έθεσε τις βάσεις για το Θέατρο «Πόρτα», για ό,τι αυτό σημαίνει για το θεατρικό γίγνεσθαι
 
Κοιμηθείτε στο Μουσείο!
Mόλις πέσει ο ήλιος, το Μουσείο Βορρέ, θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό και μια πρωτότυπη δράση, εμπνευσμένη από το πλούσιο έργο του εικαστικού της αφαίρεσης Γιάννη Σπυρόπουλου, θα περιμένει τους πενήντα συμμετέχοντες…
 
Αρχαιολογία
Ο Κριτίου Παις … συστήνεται στον υπουργό
Αν δεν είχε «συναντήσει» τους Πέρσες, που κατέστρεψαν όλη την Ακρόπολη και το ίδιο,  το Παιδί του Κριτία θa … ανατρίχιαζε από όσα ακούστηκαν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού κατά την τελετή παράδοσης (από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο) και παραλαβής (από τον Κώστα Τασούλα).
 
Μουσική:
Μπομπ Ντύλαν: 50 χρόνια σε 25 σταθμούς!
Με περισσότερα από 600 τραγούδια, 46 άλμπουμ και ένα ρεκόρ πωλήσεων 110 εκατομμυρίων δίσκων, με πολλά Οσκαρ και βραβεία Γκράμι, ο 73χρονος  Ντίλαν θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή τραγουδοποιούς.
 
Εικαστικά:
Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος: Ο χαράκτης της παιδικής μας αθωότητας
Τις παιδικές φιγούρες που έλεγαν συλλαβιστά «να Αννα ένα μήλο» δεν τις ξεχάσαμε ποτέ… Απόδειξη της μαγικής δύναμης του δημιουργού τους. Ο χαράκτης και ζωγράφος Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος κατάφερε να χτίσει μια λαϊκή ανάγνωση στα έργα του. Και δεν είναι τυχαίο.
 
Επόμενη Στάση: Νέος Κόσμος
2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
Οι μικροί κινηματογραφιστές πετάνε τις μάσκες και παίρνουν βραβεία
Μέσα σε επτάμισι λεπτά , μια μικρού μήκους ταινία του 2ου  Λύκειου Γρεβενών  θίγει  ένα σημαντικό πρόβλημα  της κοινωνίας μας και δίνει το δικό της μήνυμα για αλλαγή.
 
 
Νέο μουσικό… Εν λευκώ
Αναμφισβήτητα το φετινό «En Lefko Festival» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων εμπεριέχει ένα εντυπωσιακό ρόστερ ονομάτων  της μουσικής  βιομηχανίας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν  και  νέοι, ελπιδοφόροι  καλλιτέχνες (κυρίως από τη χώρα μας) που θα μοιραστούν τις δύο εκείνες μέρες τη σκηνή μαζί με τους υπόλοιπους
 
Ερμούπολη, Σύρος
Κυρίες… on the road
Έχουμε δει πολλούς άντρες να ταξιδεύουν πάνω σε δύο τροχούς και να δίνουν ραντεβούιο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με φίλους οδηγούς.ιο Πλέον, σειρά γο οχημυμπαίρνουν και οι γυναίκες στο «3rd ladies and friends meeting»
 
Βιβλίο:
Ελλήνων καλοκαιρινές γραφές
Αντικείμενο του πόθου όλης της λογοτεχνικής παραγωγής, το μεγάλο κοινό  που προκρίνει ή απορρίπτει με τις επιλογές του σε πρόσωπα και βιβλία.
 
Σε 200 λέξεις:
Αχ, Γερμανία μητριά
Ο συγγραφέας Πέτρος Κυρίμης γράφει για το μυθιστόρημά του «Μητέρα μητριά», εκδόσεις Επτάλοφος
 
Πλανήτης Γη: «Οι καλλιτέχνες στους δρόμους», «Ο Πούτιν και οι μαριονέτες», «Σποτ, ο πρωτοπόρος».
 
Πρόσωπα: Μηνάς Σεμερτζιάν, Βικτόρια Χίσλοπ, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάριος Ιορδάνου
 
Στις ταινίες αυτής της εβδομάδας: «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», «Η δική μας νύχτα», «Το πέρασμα του Μίλερ». Προβάλλεται ακόμη: «Σαμποτάζ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09