search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:40
MENU CLOSE

Τους έστειλαν σπίτι τους!

19.06.2014 06:13
Τους έστειλαν σπίτι τους! - Media

«Αποκαθήλωση» για τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2010 καθώς η Χιλή κέρδισε με 2-0 τους Ισπανούς και τους έστειλαν για… πρόωρες διακοπές!

«Αποκαθήλωση» για τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2010 καθώς η Χιλή κέρδισε με 2-0 τους Ισπανούς και τους έστειλαν για… πρόωρες διακοπές! Στην επόμενη φάση μαζί με τους Χιλιανούς προκρίθηκε η Ολλανδία που με ακόμα μία ανατροπή επικράτησε με 3-2 της αξιόμαχης Αυστραλίας. Όσον αφορά τον πρώτο όμιλο, με «τεσσάρα» φιλοδώρησε η Κροατία τους Καμερουνέζους, κάνοντας τους να… «πλακώνονται» μεταξύ τους στο τέλος του παιχνιδιού!
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Τετάρτης:
 
 
Ισπανία-Χιλή 0-2
 
 
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία «αποκαθηλώθηκε» και γυρνά πρόωρα στο σπίτι της
 
Η Ισπανία παρέδωσε το στέμμα που κατέκτησε στη Νότια Αφρική το 2010 από τον δεύτερο μόλις αγώνα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!
 
Η άλλοτε κραταιά ομάδα που από το 2008 μετρούσε μόνο επιτυχίες και τίτλους φεύγει ταπεινωμένη από το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς μετά την «πεντάρα» της πρεμιέρας από την Ολλανδία, τώρα ήταν η σειρά της Χιλής να τους… ρεζιλέψουν η οποία επικράτησε 2-0 στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο με τα γκολ των Βάργκας στο 20’ και Αράνγκις στο 43ο λεπτό.
 
Οι Χιλιανοί ακολούθησαν τους Ολλανδούς στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και θα παίξουν για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στο μεταξύ τους αγώνα στις 23 Ιουνίου, στο Σάο Πάολο.
 
Σκιά του εαυτού τους οι Ισπανοί διεθνείς δεν κατάφεραν να δείξουν ψήγματα του μεγάλου ταλέντου τους και «πληγώθηκαν» από τους μαχητικούς Χιλιανούς.
 
Στο 20΄ ο Βάργκας βρέθηκε σε θέση βολής, αφού η ισπανική άμυνα παρακολούθησε σχεδόν… απαθής την προσπάθεια του Σάντσες, ενώ στο 43΄ ήταν ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα και πάλι που εκτέλεσε το φάουλ, ο Κασίγιας απομάκρυνε σαν… πρωτάρης, ο Αράνγκις είπε «ευχαριστώ» και τον έστειλε να τη μαζέψει από τα δίχτυα του για το 2-0.
 
Οι αποσβολωμένοι Ισπανοί μάζεψαν τα κομμάτια τους στην επανάληψη, αλλά η χαμένη ευκαιρία του Μπουσκέτς που ολομόναχος σούταρε άουτ σε άδεια εστία (53΄) ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας τους.
 
Στα τελευταία λεπτά με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις ο Μπράβο κράτησε το «μηδέν» για τους Χιλιανούς και «υπέγραψε» τον αποκλεισμό της Ισπανίας που είχε την τύχη της Γαλλίας (2002) και της Ιταλίας (2010), οι οποίες αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων ως κάτοχοι του τίτλου.
 
 


 
Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46’ Κόκε), Ινιέστα, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα (64’ Τόρες), Σίλβα 

Χιλή (Πόρκι): Χιλής: Μπράβο, Χάρα, Σίλβα, Μεδέλ, Ίσλα, Αρανγκίς (64’ Γκουτιέρεζ), Ντίαζ, Μένα, Βιδάλ (88’ Καρμόνα), Βάργκας (85’ Βαλντίβα), Αλέξις 
 

Αυστραλία-Ολλανδία 2-3
 
Οι Ολλανδοί έκαναν… ντέρμπι τον αγώνα με την Αυστραλία, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και τελικά χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή για να επικρατήσουν των «κανγκουρό» με 3-2 στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε.
 
Η ομάδα του Έλληνα ομογενή τεχνικού Άγγελου Ποστέκογλου έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους «οράνιε», με τη διαφορά να κάνουν (και πάλι) οι δύο σούπερ σταρ των Ολλανδών, Ρόμπεν και Φαν Πέρσι, που έφτασαν ήδη τα τρία τέρματα στη διοργάνωση, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 20΄ ύστερα από εξαιρετική κούρσα και τελείωμα με το αριστερό και τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 58΄, από πάσα του Ντεπάι.
 
Οι Αυστραλοί είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 με απίστευτο βολέ του Κέιχιλ, ένα λεπτό μετά το 0-1 και προηγήθηκαν με πέναλτι του Γέντινακ στο 54΄. Τελικά, το «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ έλυσε ο Ντεπάι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 68΄, σε ένα απολαυστικό παιχνίδι.
 
Η Ολλανδία έφτασε στους έξι βαθμούς στον 2ο όμιλο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση (μαζί με τους Χιλιανούς, ενώ η αξιοπρεπέστατη Αυστραλία παρέμεινε χωρίς βαθμό και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.
 

 

Αυστραλία (Άγγελος Ποστέκογλου): Ράιν, Ντάβιντσον, Κέιχιλ, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Όαρ (77’ Τάγκαρτ), Γέντινιακ, ΜακΚέι, Μακγκόουαν, Ουίλκινσον, Μπρεσιάνο (52’ Μπόζανιτς). 

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (45’ Ντεπάι), Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάανματ, Ντε Γκουζμάν (78’ Βαϊνάλντουμ), Φαν Πέρσι (87’Λενς), Σνάιντερ, Ρόμπεν.
 

Καμερούν-Κροατία 0-4
 
«Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην φάση των «16» του Μουντιάλ έμεινε η Κροατία, η οποία διέλυσε με 4-0 το Καμερούν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και στο παιχνίδι με το Μεξικό θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα, το Καμερούν αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.
 
Πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες, η Κροατία πήρε το προβάδισμα. Από την εξαιρετική ασίστ του Πέρισιτς στο 11΄,ο Όλιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ (0-1).
 
Πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Όλιτς απέτυχε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ιτάνζ. Το Καμερούν προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πλετίκοσα. Οι ελπίδες, όμως, για ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Αφρικανούς μειώθηκαν κατά πολύ στο 40ο λεπτό, όταν ο Σονγκ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Προένσα για χτύπημα εκτός φάσης στο Μάντζουκιτς. 


 
Το παιχνίδι, ουσιαστικά, τελείωσε στο 48ο λεπτό. Ο Πέρισιτς πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και πλάγια αριστερά διέσχισε το μισό γήπεδο χωρίς να πιεστεί και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0 για τους Κροάτες.
 
Οι «αδάμαστοι λέοντες» παρέδωσαν τα όπλα μετά το δεύτερο γκολ και δέχτηκαν άλλα δύο από τον Μάντζουκιτς στο 61΄ και 73΄, στο ντεμπούτο του επιθετικού της Μπάγερν στο παγκόσμιο κύπελλο (στην πρεμιέρα με Βραζιλία δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας).
 
Στο 89΄ το Καμερούν έφτασε κοντά στο «γκολ της τιμής», αλλά η κεφαλιά του Γουεμπό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πλετίκοσα.
 
Η αποκαρδιωτική εικόνα των Αφρικανών… ολοκληρώθηκε όταν οι Ασού Εκοτό και Μουκαντζό παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, ελάχιστες στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα!
 

 
Καμερούν (Φίνκε): Ιτάντζ, Εμπιά, Σετζού (46' Νουνκέ), Ενκουλού, Ασού-Εκοτό, Ματίπ, Σονγκ, Ενό, Μουκαντζό, Τσουπό-Μοτίνγκ (75' Σαλί), Αμπουμπακάρ (70' Γουεμπό). 

Κροατία (Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ (72' Κόβατσιτς), Πέρισιτς (78' Ρέμπιτς), Όλιτς (69' Εντουάρντο), Μάντζουκιτς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:40