search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Στην Αθήνα για …business ο Κινέζος πρωθυπουργός

19.06.2014 08:48
Στην Αθήνα για …business ο Κινέζος πρωθυπουργός - Media

Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 15:30 ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 15:30 ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Το Πεκίνο έχε ήδη προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται έντονα για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Ο Κινέζος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αύριο ο κ. Κετσιάνγκ θα επισκεφτεί μαζί με τον Αντ. Σαμαρά τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. «Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του» σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, με αφορμή την έλευσή του στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, τον Έλληνα ομόλογό του, Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη. 

Τρεις συμφωνίες συνεργασίας, που αφορούν τη χρηματοοικονομική βοήθεια της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, την προστασία της θάλασσας και την παροχή υπηρεσιών από τον κινεζικού νηογνώμονα «China Classification Society» σε πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία, θα υπογραφούν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και μέλη της κινεζικής αποστολής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:43