16/10/2019 01:43:12

Στρατηγική συμμαχιών υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες

Στρατηγική συμμαχιών υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες - Media

Ενώπιον δύο διλημμάτων έθεσε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, καθώς με μια ιδιαίτερα επιθετική ομιλία έθεσε το κόμμα ενώπιον των ευθυνών του, ζητώντας να αποφασίσουν, αν θα περιμένουν την κυβέρνηση «να σαπίσει» ή θα επιδιώξουν την πρόκληση εκλογών αποτρέποντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Λίγη ώρα αργότερα, έληξαν οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης που ήταν στη γραμμή της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα για το ζήτημα των συμμαχιών έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές.

Κλείνοντας τις εργασίες της ΚΕ ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι υπόθεση εβδομάδων και ημερών, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθούν εξελίξεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πρόσθεσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς και να αντιστοιχηθούμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ταλαντεύονται και τους ψηφοφόρους μας, ότι μπορούμε να δώσουμε προοπτική στον τόπο.

Κατά συνέπεια βρισκόμαστε ενώπιον δύο στρατηγικών επιλογών, είπε. Η μία είναι να αφήσουμε την κυβέρνηση να βράσει στο ζουμί της μέχρι να πέσει σαν ώριμο φρούτο, κάτι όμως που μπορεί να μας πάει μέχρι το 2016 με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο και να δώσουμε τη μάχη σε άλλες συνθήκες. Η άλλη επιλογή είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να προκαλέσουμε συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων και να προκαλέσουμε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, εντός του 2014, επιλογή την οποία υποστήριξε ο ίδιος.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με οξύτητα σε υπαινιγμούς και ψιθύρους ότι ο ίδιος αποσκοπεί στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας τις συλλογικές αποφάσεις, αλλά και την πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν αναδειχθεί στην κυβέρνηση θα προκαλέσει συγκρούσεις και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί. Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ανεχθώ να λένε ότι το σχέδιο είναι να πάμε σε νέες Βάρκιζες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.