search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Δεν πληρώνουν εργαζόμενους που δούλεψαν Κυριακές

15.07.2014 09:56
Συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας - Media

Ολοένα και συχνότερες γίνονται οι καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν Κυριακή, μετά τις σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς να λάβουν τη νόμιμη προσαύξηση του 75% και τα νόμιμο ρεπό τους.

Ολοένα και συχνότερες γίνονται οι καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν Κυριακή, μετά τις σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς να λάβουν τη νόμιμη προσαύξηση του 75% και τα νόμιμο ρεπό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έστειλε επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζητώντας, να ελεγχθούν καταγγελίες εργαζομένων σε καταστήματα, οι οποίοι απασχολούνται Κυριακές χωρίς όμως να πληρώνονται με τη νόμιμη προσαύξηση και χωρίς να λαμβάνουν το επιπλέον ρεπό ου δικαιούνται.

Στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται:

«Με αφορμή την λειτουργία των  επτά (7) θεσμοθετημένων Κυριακών στα εμπορικά καταστήματα και τη λειτουργία στις 12/7/2014, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Υπάρχουν καταγγελίες ότι, παρόλο που εργάζεται προσωπικό αυτές τις Κυριακές (το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έχει εκφράσει την κάθετη διαφωνία του), πολλά εμποροκαταστήματα δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους με την νόμιμη προσαύξηση του 75% και δεν τους χορηγούν και το  νόμιμο ΡΕΠΟ τους.

Θα επιθυμούσαμε δειγματοληπτικό  έλεγχο, μέσω και των καταστάσεων Επιθεώρησης Εργασίας, που είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στην υπηρεσία σας, για αποκατάσταση της νομιμότητας. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων σας.»

Με πληροφορίες από: egnomi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:44