24/01/2019 16:15:19
17.7.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Ασημένιο δίπλωμα για τη χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» στους παγκόσμιους αγώνες της Ρίγας!

Ασημένιο δίπλωμα για τη χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» στους παγκόσμιους αγώνες της Ρίγας! - Media
 
Η χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» κέρδισε το Ασημένιο Δίπλωμα στη κατηγορία «Μικτές Χορωδίες», στους 8ους Παγκόσμιους Αγώνες που πραγματοποιούνται στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, την Ρίγα της Λετονίας (9 – 19 Ιουλίου).
 
Στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο παγκοσμίως διαγωνισμό χορωδιών, συμμετέχουν πάνω από 480 σχήματα από 74 χώρες με 27.000 συμμετέχοντες.
 
Η χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 1989 ως παιδική, υπό την καθοδήγηση του Δρ. Νικόλαου Μαλιάρα, καθηγητή Μουσικολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Έχει συμπράξει με μεγάλα σύνολα όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους όπως ο Κουρτ Μαζούρ, ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Λουκάς Καρυτινός, ο Βύρων Φιδετζής και πολλοί άλλοι. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.