search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Πρόγραμμα συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής

24.07.2014 12:40
Πρόγραμμα συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής - Media

Μετά από ένα αυγουστιάτικο διάλειμμα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επανέρχεται στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα συνεχίζοντας τις συναυλίες στον καταπράσινο Κήπο του, καθ’όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. 

Μετά από ένα αυγουστιάτικο διάλειμμα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επανέρχεται στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα συνεχίζοντας τις συναυλίες στον καταπράσινο Κήπο του, καθ’όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Οι υπαίθριες συναυλίες του Μεγάρου, που άρχισαν τον Ιούνιο και συνεχίστηκαν όλο τον Ιούλιο, διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο κατέκλεισε τον Κήπο και στις 14 συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά.

Άλλες 6 συναυλίες ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας για τον Σεπτέμβριο, και στη συνέχεια το καλοκαιρινό πρόγραμμα κλείνει, για να δώσει τη σκυτάλη στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2014-2015.
 
Για όσους λοιπόν θα ήθελαν να παρατείνουν τις καλοκαιρινές βραδιές, στις 5/9 ο δημοφιλής Φοίβος Δεληβοριάς κάνει ποδαρικό για τον μήνα Σεπτέμβριο με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και αγαπημένων του δημιουργών. Ακολουθεί η Athena στις10/9, γνωστή σε όλους μας και από παλαιότερη εμφάνισή της στο Μέγαρο, σε μια μουσική εξιστόρηση γεμάτη συναίσθημα και γοητεία, με στοιχεία φολκ-ροκ, ποπ, τζαζ, κλασικής μουσικής, αλλά και έντονα γνωρίσματα προερχόμενα από τις ελληνικές καταβολές της. “Let’s swing again” προτρέπει ο τίτλος της συναυλίας του Δώρου Δημοσθένους, προδιαθέτοντας το κοινό για το ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσει στις 16/9 και δίνει τη σκυτάλη στη Marieta Fafouti and Band για να «λάμψει» (“shine”) στη σκηνή στις 18/9, μεταδίδοντάς μας τη θετική ενέργεια από τα τραγούδια του 3ου ακυκλοφόρητου άλμπουμ της αλλά και παλαιότερων γνωστών επιτυχιών της. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις 20/9 αντλεί…τη δύναμή της από τη δύναμή μας, για να ξεδιπλώσει ενώπιόν μας τη μοναδική της καλλιτεχνική προσωπικότητα, ενώ η αυλαία του Κήπου κλείνει στις 27/9 με τη συναυλία του ανήσυχου και ονειροπόλου ερμηνευτή και τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη που εξομολογείται «ποιοι…του λείπουν πιο πολύ», στήνοντας μαζί τους ένα γλέντι σαν να είναι όλοι τους παρόντες: «ο Μητροπάνος να τραγουδάει ξανά Τόκα και Αλκαίο, και ο Ξυδούς στο βάθος, δεύτερη φωνή».

Οι εκδηλώσεις του Κήπου του Μεγάρου πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του ΟΤΕ, που προσφέρει στους συνδρομητές του έκπτωση 50% για την αγορά μέχρι 2 εισιτηρίων με την επίδειξη ενός λογαριασμού ΟΤΕ στα ταμεία του Μεγάρου.
 
Φοίβος Δεληβοριάς
«Αρμένικη βίζιτα»


 
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  Μεγάρου Μουσικής & PROSPERO
 
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και το συγκρότημά του έρχονται τον Σεπτέμβριο στον Κήπο για να δώσουν μια συναυλία στον αντίποδα της λογικής «Ακούω-χειροκροτάω-δυο ανκόρ-τελειώσαμε». Μια χορταστική συναυλία, μια μουσική «Αρμένικη βίζιτα», κατά τη (μακριά) διάρκεια της οποίας ο τραγουδοποιός θα πει κομμάτια από την προσωπική του δικογραφία αλλά και δημιουργών που αγαπάει ιδιαίτερα –έτσι η Βίζιτα θα κλείσει τον κύκλο της ως γκάρντεν πάρτι, ως κοντσέρτο ανάμεσα στις ακακίες, ως τελευταία λέξη του καλοκαιριού.

Με την ασύμφωνη ορχήστρα του (Σωτήρης Ντούβας τύμπανα, Κωστής Χριστοδούλου πλήκτρα, Κώστας Παντέλης κιθάρες, Σταμάτης Σταματάκης μπάσο) που δίνει νέο ήχο σε αγαπημένα τραγούδια μέσα από τις εξαιρετικές τους διασκευές, ο Δεληβοριάς δηλώνει αποφασισμένος να μην κατέβει απ' τη σκηνή αν δεν ξαναγεννηθεί ό,τι παλιό, αν δεν παρουσιαστεί ό,τι καινούργιο, αν δεν γεμίσει με φωνές ό,τι ερημώθηκε και αν δεν σταλεί μια «υβρεοπομπή» στους παραλήπτες που την αξίζουν!

Ελάτε να το ξημερώσουμε μαζί – όταν λέμε «αρμένικη βίζιτα» το εννοούμε!
«Τραγουδαφήγηση», αυτοσαρκασμός και πειραματική διάθεση είναι η ουσία των συναυλιών και των μουσικοθεατρικών παραστάσεων που δίνει από το 1990 ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς σε μουσικές σκηνές, θέατρα και αίθρια πανεπιστημίων. Το 1989 έβγαλε στον Σείριο του Μάνου Χατζιδάκι τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, την Παρέλαση. Ακολούθησαν πέντε συλλογές τραγουδιών, με πιο πρόσφατο τον Αόρατο άνθρωπο.  Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αρθρογραφεί τακτικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Popaganda.
 
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 10€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας:12€  
 
Αthena
«Γήινοι άγγελοι» 


 
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  Μεγάρου Μουσικής & CRICOS
 
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold-outεμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, ηAthena παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία της, αλλά και απρόσμενες διασκευές.
Με φωνή κρυστάλλινη, παλλόμενη ανά στιγμές από συναίσθημα, η Αθηνά παντρεύει γοητευτικά στα τραγούδια της το φολκ-ροκ, την ποπ και την τζαζ, και αναδεικνύει δημιουργικά τις ελληνικές ρίζες της.

Στις live εμφανίσεις της γίνεται φανερή η αμεσότητα στην ερμηνεία και η άνεση στον αυτοσχεδιασμό – οι «χαμηλοί τόνοι» είναι το προκάλυμμα μιας παθιασμένης δημιουργού, που ξέρει να συγκινεί βαθιά το ακροατήριό της.

Το 2007 με τον αγγλόφωνο δίσκο της Breathe With Me η Αθηνά Ανδρεάδη έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη διεθνή σκηνή. Ακολούθησε το Peeling Apples (2012), και αυτό σε αγγλικό στίχο, που ενίσχυσε τη φήμη της ως εκφραστικής τραγουδοποιού και αιθέριας  ερμηνεύτριας. Kαι τα δύο άλμπουμ έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον βρετανικό και τον αμερικανικό Τύπο.

Φέτος κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ, Γήινοι άγγελοι, αυτή τη φορά σε ελληνικό στίχο (με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι). Σαν μια δύναμη ασυνείδητη να την οδηγεί, πιο ώριμη και έμπειρη πλέον, στην πηγή των βιωμάτων της, στα πρώτα και παντοτινά όνειρα της, στην συναισθηματική της ανάγκη να εκφραστεί αυτή τη δεδομένη στιγμή στη γλώσσα της.

Θα την απολαύσουμε στον Κήπο του Μεγάρου μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.
 
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 7€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€  
 
 Δώρος Δημοσθένους
«Let’s swing again»


 
Ανακαλύψτε τα πουαντιγιέ φορέματα της γιαγιάς σας, τις τιράντες και τα ρετρό χτενίσματα, και ετοιμαστείτε για το πιο κεφάτο vintage πάρτι της χρονιάς στον Κήπο του Μεγάρου! Ως οικοδεσπότης ο Δώρος Δημοσθένους μας προσκαλεί όλους σε μια βραδιά κάτω απ’ τα αστέρια, γεμάτη μουσική, χορό και… old fashioned glamour.

Παρέα με τη χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop και το γυναικείο φωνητικό σύνολο«1,2,3 Swing», ο Δώρος Δημοσθένους θα τραγουδήσει ερωτικά ξένα και ελληνικά ρετρό τραγούδια σε αισθαντικές τζαζ διασκευές και αστραφτερά swing από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα μας ταξιδέψει σε μια εποχή γεμάτη ερωτισμό, χάρη και ομορφιά, αποφασισμένος να βάλει στην καθημερινότητά μας αυτό ακριβώς που της λείπει: Το άρωμα μιας άλλης εποχής. Το άρωμα τουSwing.

Swing σημαίνει αιωρούμαι, ταλαντεύομαι, ακριβώς γιατί η μουσική είναι χαρούμενη, γεμάτη ρυθμό και συνδυάζεται με τον αντίστοιχο χορό – το χορό που ζητούσε εκείνα τα χρόνια, ανάμεσα στα 1925 και 1945, ευκινησία και φαντασία.
 
Από τους καλύτερους ερμηνευτές που έχουν εκτιμήσει και εμπιστευτεί οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένα καλλιτέχνης χαμηλών τόνων, «ασυμβίβαστος μπροστά στα προστάγματα της μόδας». Ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του Έλληνα crooner στα βήματα των μεγάλων ξένων καλλιτεχνών εκείνης της εποχής, με πολλές συνεργασίες και εμφανίσεις στο ενεργητικό του, μετά τον δίσκο του  One for the road μας υποδέχεται στον φιλόξενο και δροσερό Κήπο του Μεγάρου, για να θυμηθούμε τραγούδια αγαπημένα των Μουζάκη, Σουγιούλ, Γιαννίδη και φυσικά να χορέψουμε με μουσικές από την εποχή και την ατμόσφαιρα των κλαμπ της Νέας Υόρκης του Μεσοπολέμου, διάχυτα όλα από τον ρυθμό του σουίνγκ, του τσάρλεστον, του μπλουζ και του ροκ εν ρολ.  
 
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 7€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€  
 
Marietta Fafouti and Band
 «Shine»


 
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  Μεγάρου Μουσικής & PROSPERO
 
Το «πιο γλυκό χαμόγελο» της ελληνικής μουσικής σκηνής στήνει στον Κήπο του Μεγάρου ένα πάρτι σπιρτόζικο, με χαλαρή διάθεση και θετική ενέργεια.
Το περασμένο καλοκαίρι, στον ίδιο χώρο, μετέδωσε στο πολυπληθές κοινό της την αισιοδοξία και τη φωτεινή της διάθεση καλώντας τους να «γίνουν ο ήλιος / Become the Sun». Φέτος η Μαριέττα Φαφούτη παρουσιάζει ένα χορταστικό και ανάλαφρο live, ένα κεφάτο πάρτι για τους καλεσμένους της, που περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών.

Χορευτικά ντίσκο και σόουλ, σόλο από μιούζικαλ, μουσικές του ’60 και του ’70 αλλά και πιο «σκοτεινά» κομμάτια  επηρεάζουν και διαπλάθουν το μουσικό στιλ της Φαφούτη. Η θεατρικότητα της σκηνικής της παρουσίας και η φανερά ρομαντική της διάθεση αποτυπώνονται και δισκογραφικά το 2010, στο πρώτο της άλμπουμ Try A Little Romance, αλλά και στο αισιόδοξο Homemade Joyπου κυκλοφόρησε το 2012.

Καθώς ωριμάζει καλλιτεχνικά, ο ενθουσιώδης χαρακτήρας της, η χαλαρή διάθεση και η μοναδική επικοινωνία της με το κοινό συνυπάρχουν με τη μεστή ερμηνεία των τραγουδιών, τη φωνητική ακρίβεια και τη διάθεση πειραματισμού.
Έχει γράψει μουσική για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ. Συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες και είναι συνδημιουργός της καλλιτεχνικής διαδικτυακής πολιτείας bankit.gr, που φιλοξενεί πολλά είδη τέχνης και προωθεί καλλιτεχνικές δημιουργίες μέσα από συνεργασίες, διοργανώσεις και φεστιβάλ.

Το “Shine”, τίτλος της φετινής της συναυλίας και ομώνυμο τραγούδι του ακυκλοφόρητου άλμπουμ της, φέρνει τα πάνω κάτω με τις ιστορίες, τις ενορχηστρώσεις και τους χαρακτήρες που υποδύεται. Αν ο τρίτος δίσκος ήταν ταινία, θα ήταν σίγουρα η πιο τρελή ταινία του Tαραντίνο. Αιμοδιψείς ερωμένες, άνθρωποι με υπερδυνάμεις, επικηρυγμένοι φυγάδες, καταδιώξεις χωρίς τέλος και ασύλληπτα τρελές ιστορίες που κάνουν τους θεατές να νομίζουν πως είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στην πιο απολαυστική ταινία που είχαν ποτέ φανταστεί. Καθαρόαιμη ποπ, ξέφρενες disco στιγμές και έντονα στοιχεία από μιούζικαλ και σπαγγέτι γουέστερν φτιάχνουν το πιο απολαυστικό και δροσερό μουσικό πρόγραμμα.
Βοηθοί της, μία ευδιάθετη 8μελής μπάντα που απαρτίζεται από τους: Ευαγγελία Ξυνοπούλου και Εύη Κουρτίδου στα φωνητικά-κρουστά, Παναγιώτης Ζούγρος στα φωνητικά-κρουστά-ηλεκτρική κιθάρα, Θοδωρής Ζευκιλής στο μπάσο, Κώστας Χαλιώτης στα ντραμς, Γιώργος Ζαρέας στο τρομπόνι, Ρένος Παπασταύρος στα πλήκτρα-sampling και Δημητρης Σιάμπος στις κιθάρες.
 
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 7€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€  
 
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
«Η δύναμή σου, δύναμή μου»

 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  Μεγάρου Μουσικής & MINOS EMI
 
Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος και την αγάπη της για το τραγούδι, εκεί η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα ταξιδέψει το κοινό της και φέτος το καλοκαίρι. Καλεσμένοι όλοι σ’ ένα μεγάλο πάρτι όλο ενέργεια, χορό και κέφι, που θα στηθεί στον ωραιότερο κήπο της πόλης, στον Κήπο του Μεγάρου, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει διαγράψει πολύ σύντομα μεγάλη πορεία. Με κάθε εμφάνισή της επιβεβαιώνει την πληθωρική της προσωπικότητα και καταθέτει την απόλυτα δική της ταυτότητα, το «σάουντρακ της δικής της γενιάς», που χωρά επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής σκηνής, διαφορετικές κουλτούρες, τολμηρές μείξεις, αλλά και τα νεανικά και πρόσφατα μελωδικά βιώματά της.
Πάνω στη σκηνή, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, θέλει πρώτα η ίδια να παρασύρεται από τη μελωδία, έτσι ώστε να μπορεί να μεταδίδει τη μαγεία και στο κοινό με τις ερμηνείες της. Η συναυλία θα είναι όπως πάντα από τα ωραιότερα live του καλοκαιριού για τους λάτρεις  της φωνής και των τραγουδιών της.

Μαζί της η Αφροδίτη Παπαχριστοδούλου, και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρα), Νίκος Πασσαλίδης (έγχορδα), ΓιώργοςΘεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Γιάννης Αγγελόπουλος(τύμπανα). Τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Ευριπίδης Ζεμενίδης. 
 
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 10€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€  

Μίλτος Πασχαλίδης
«Αυτοί… μου λείπουν πιο πολύ»

 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  Μεγάρου Μουσικής & MINOS EMI
 
Ανήσυχος, ονειροπόλος, αγαπημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ο Μίλτος Πασχαλίδης για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου, σε μια συναυλία που φέρει τη δική της συγκινητική ιστορία και επιφυλάσσει σε όλους μας απρόσμενες συναντήσεις.
 
Μια βραδιά αφιερωμένη σ’ αυτούς που λείπουν πιο πολύ…
Από τους στίχους του Άλκη Αλκαίου στο Ιπτάμενο χαλί: «Τώρα χαμένος στων ονείρων μου το χάρτη / όλο ρωτάω πως τα’ φερε έτσι η ζωή / Αυτοί που φύγανε να με καλούν σε πάρτι / κι αυτοί που ζούνε, να μου λείπουν πιο πολύ»  ξεπήδησαν φίλοι πολλοί. Ο Μήτσος, ο Μάριος, ο Μάνος…
 
Κι ύστερα ήρθε η ιδέα για μια γιορτή για τους φίλους που φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους ένα μεγάλο κενό. Και μεγάλα τραγούδια.
 
Ο Μίλτος Πασχαλίδης μπλέκει τα τραγούδια του με τα δικά τους και στήνει ένα γλέντι σα να είναι όλοι τους παρόντες. Όχι νοσταλγίες και μνημόσυνα. Μόνο γλέντι. Με τον Μητροπάνο να τραγουδάει ξανά Τόκα και Αλκαίο. Και τον Ξυδούς στο βάθος, δεύτερη φωνή. Και στη σκηνή, παρέα με όσους «φίλους» είναι εκεί να τραγουδούν παρέα.
 
Γι’ αυτούς που μας λείπουν πιο πολύ και γι’ αυτούς που είναι ακόμα εδώ.
Γιατί τα μεγάλα κενά καλύπτονται μόνο με τα μεγάλα τραγούδια.
 
 Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 10€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€  
 
Χορηγοί επικοινωνίας
 
ALPHA, ALPHA 989, ATHENS VOICE, ATHENSMAGAZINE.GRAVOPOLIS.GR, ΔΙΕΣΗ, ΑΘΗΝΑ 984,EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, INSIDER, KOSMOS, LIFO, IN.GR, CLICKATLIFE, NEWS 247, LADYLIKE.GR,CULTURENOW.GR, MAD, ΜΕGA, MONOPOLI.GR, ΝΕΡΙΤ, OTE TV, PRASINIZO.GRMETEO.GR, THETOC.GR, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, TORADIOFONO.GRMUSICCITY.GR
ATHENS VOICE, JOIN RADIO, GALAXY, PEPPER, JAZZONLINE.GR, BONJOUR ATHÈNES, EΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, E-GO.GRE-ORFEAS.GRIN2LIFE.GRMINDRADIO.GR,MIXGRILL.GR, MUSIC CORNER.GRTRALALA.GR, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΣΚΑΙ 100,3, ΜΕΛΩΔΙΑ,MENTA FM, SPORT FM, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,  MUSICPAPER,DEBOP.GROGDOO.GR
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05