search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός «θα τελειώσει τη δουλειά»…

31.07.2014 16:43
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός «θα τελειώσει τη δουλειά»… - Media

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρά την διεθνή κατακραυγή για τις ανελέητες σφαγές στη Γάζα, δήλωσε πως ο στρατός θα ολοκληρώσει την αποστολή του, με ή χωρίς εκεχειρία. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επιθέσεις σε σχολεία, αγορές και νοσοκομεία με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να ξεπερνά τους 1.400.

 
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρά την διεθνή κατακραυγή για τις ανελέητες σφαγές στη Γάζα, δήλωσε πως ο στρατός θα ολοκληρώσει την αποστολή της καταστροφής των τούνελ, με ή χωρίς εκεχειρία. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επιθέσεις σε σχολεία, αγορές και νοσοκομεία με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να ξεπερνά τους 1.400.
 
Ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε χθες ότι η ολοκλήρωση της αποστολής του, παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις του συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ακόμη.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή, με ή χωρίς εκεχειρία», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην πλήρη του σύνθεση στο Τελ Αβίβ. «Δεν θα συμφωνήσω σε οποιαδήποτε πρόταση δεν θα επιτρέψει στον ισραηλινό στρατό να τελειώσει αυτή τη σημαντική δουλειά, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ», υπογράμμισε.
 
Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρύνει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, τον θύλακα όπου κυβερνά η Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι απέστειλε έγγραφα επιστράτευσης σε άλλους 16.000 εφέδρους. Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης που άρχισε την 8η Ιουλίου.

Στο μεταξύ, φουντώνει η διεθνής κατακραυγή για τις σφαγές των Παλαιστινίων
καθώς η κάθε μέρα αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη και οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται με μεγαλύτερη βαρβαρότητα από ποτέ.


 
Την Τετάρτη οι Ισραηλινοί παραβίασαν την εκεχειρία που κήρυξαν οι ίδιοι, βομβαρδίζοντας μια υπαίθρια αγορά στη συνοικία Σατζάγια με αποτέλεσμα τον θάνατο 17 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 200.
 
Στη συνέχεια, σειρά είχε ένα ακόμη σχολείο του ΟΗΕ. Ισραηλινές βόμβες έπληξαν το κτήριο σκοτώνοντας 19 Παλαιστινίους και τραυματίζοντας 90.


 
Η πράξη αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του οργανισμού και του γενικού γραμματέα Μπαν Κι Μουν.
 
Θηριωδία κατά αμάχων
 
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 1.400 από την πρώτη μέρα των ισραηλινών επιθέσεων ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 10.000.
 
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το 85% των νεκρών είναι άμαχοι μεταξύ των οποίων 345 παιδιά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:52