search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:41
MENU CLOSE

Η γιάφκα και η γκάφα

12.08.2014 21:00
oldphotosgkafa1407863104.jpg

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Η παραπάνω λαϊκή παροιμία ταιριάζει «γάντι» στα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως επιδίδονται σε μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας «κούρσα ημι-αντοχής» με στόχο την εξάρθρωση της «νεο-τρομοκρατίας» και έπαθλο τους «επαίνους» της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της κυβέρνησης.

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Η παραπάνω λαϊκή παροιμία ταιριάζει «γάντι» στα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως επιδίδονται σε μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας «κούρσα ημι-αντοχής» με στόχο την εξάρθρωση της «νεο-τρομοκρατίας» και έπαθλο τους «επαίνους» της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της κυβέρνησης.

Η πολλή… βιασύνη, όμως, οδηγεί σε γκάφες. Όπως αυτή στην οποία υπέπεσε η Αντιτρομοκρατική με τη «δή θεν ανακάλυψη της γιάφκας του Γιώργου Πετρακάκου», συνεργού του Μαζιώτη στις ένοπλες ληστείας τραπεζών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στα Πατήσια.

Η γκάφα αυτή παρέσυρε και μεγάλη μερίδα των Μ Μ Ε, τα οποία αναπαρήγαγαν την είδηση εξαιτίας και ενός βεβιασμένου γραπτού μηνύματος στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης από το γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο γινόταν λόγος για «συλλογή σημαντικών ευρημάτων από διαμέρισμα συνεργών του συλληφθέντα τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη, που αξιοποιούνται προανακριτικά».

Τον αρχικό ενθουσιασμό της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε η μερική ανασκευή της «αποκάλυψης» λίγες ώρες αργότερα. Πηγές προερχόμενες από την ΕΛ.ΑΣ., που, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ενοχλήθηκαν σφόδρα από την «άστοχη» – όπως τη χαρακτήρισαν – διαρροή, αποσαφήνισαν πως ιδιοκτήτης του επίμαχου διαμερίσματος είναι ένας κακοποιός συνεργός, σε παλαιότερες ληστείες, του καταζητούμενου Πετρακάκου και όχι του Μαζιώτη.

Ήταν ακατοίκητο τους έξι τελευταίους μήνες και βρισκόταν υπό διακριτική παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. τις είκοσι τελευταίες ημέρες, δίχως όμως να προκύψουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, τα καταζητούμενα μέλη της οργάνωσης ή το εξαφανισμένο οπλοστάσιο.

Μόνη η Ρούπα;

Όσον αφορά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, αυτές παραμένουν άκαρπες. Η πρώτη «εμφάνιση» της συζύγου του Νίκου Μαζιώτη, μέσω της δημοσιοποίησης επιστολής την οποία έστειλε στον ιστότοπο athens indymedia, έπειτα από τη σύλληψη του γετικού μέλους του Επαναστατικού Αγώνα στο Μοναστηράκι, θεωρήθηκε από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» ενός μελλοντικού χτυπήματος της οργάνωσης. Και μάλιστα σύντομα.

Μια πιο ψύχραιμη ματιά στα όσα γράφει η θεωρούμενη από πολλούς ως συντάκτρια των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα δείχνει πως ενδέχεται η Ρούπα να είναι πλέον απομονωμένη και όχι τόσο ενεργή όσο την εμφανίζουν τα διάφορα αστυνομικά σενάρια. Κύριο μέλημά της, σύμφωνα με κάποιους ψύχραιμους στην Κατεχάκη, ίσως πλέον να είναι η προστασία τόσο της ίδιας όσο και του τεσσάρων ετών παιδιού της, με τη συνέχιση του «ένοπλου αγώνα» να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν, το δίκτυο των μελών του Επαναστατικού Αγώνα, εν αντιθέσει με όσα επιθυμεί να αφήνει να διαρρεύσουν η Αντιτρομοκρατική, φαίνεται πως ήταν αρκετά περιορισμένο, με βασικούς άξονες τον Μαζιώτη και τη Ρούπα και ίσως έναν – δύο ακόμα έμπιστους συντρόφους τους.

Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να υιοθετήσει κανένα σενάριο. Άλλωστε η ζωή επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τους πάντες και τα πάντα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:41